Mammabloggen

Vilket vinterväder!

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset.
Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt.


Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och morfars jacuzzi i kylan, så mysigt!

 

Längtar oerhört efter värmen just nu men att solen skiner och att det är ljust när vi drar iväg på morgonen innan jobbet gör så mycket för själen och humöret.

Vad gjorde ni i helgen?
Många hängde ute på isen har jag sett.


Vi hann åka pulka, ren lycka

Förra veckan kom det lite snö, så pass att vi klarade av att åka lite pulka. Ren lycka för barnen som njöt i pulkan. Fort fick jag order att det skulle gå så det var bara att springa, Charlie hejade på hela tiden.
Men sen kom plusgraderna, regnet, stormen och vintern är som bortblåst. Vi håller tummarna att snön kommer snart, jullovet börjar på torsdag nästa vecka för Charlie så då vill vi busa i snön.

Årets första pepparkaksbak är även avklarat, men det var lite hektiskt att baka själv med dom då båda ville ha hjälpa med kavlingen och trycka ut pepparkakorna gick super snabbt för Charlie. Nästa gång får vi vara nån mer vuxen att hjälpa till med bakningen.
Ellen spenderade största tiden med att provsmaka degen som det dög.

IMG_7184

Pepparkakshuset fick Charlie jobba med själv i år då Ellen kan vara lite brutal med händerna än så länge. Till sin förtjusning stoppade han en Nonstop i munnen när jag tittade bort två sekunder. Han njöt och klappade sig på magen, söta unge! Det är nämligen så att våra barn inte äter godis ännu, vi har försöker så länge som det går att undvika detta och har hittat så mycket bra "ersättningsgodis". Som i form av torkade gojibär, tranbär, blåbär osv. Tillsut kommer dom få en lite godisask på lördagen, men hittills så nöjda med annat.
Vi är en familj som fikar med vanligt fikabröd, sånt med vitt mjöl och vitt socker. Fikabröd får dom smaka men första gången Charlie smakade något sådant var han två. Lite svårare att hålla på sånt med Ellen. Varför brorsan men inte jag? Men allt är med måtta och dom får inte välja mängden själva när det väl vankas fika nån gång.