Mammabloggen

Gör dina egna myggljus

Jag hittade förra året på appen Pinterest ett tips på hemmagjorda myggljus och detta visade sig vara rätt så effektivt.
Gör såhär:

Ta en glasburk och lägg i rosmarinskvistar,myntablad,citronskivor och limeskivor.
Ta sedan några droppar eterisk olja med citron och häll på varmt vatten.
Placera sedan ett flytljus högst upp, detta är både väldigt vackert och effektivt sätt att hålla myggen borta.
Här även hört att eteriskt olja med eukalyptus funkar bra.

Jag ville visa hur vackert det blir, funkar utmärkt som bordsdekoration men mitt nuvarande var inte så fint längre så gjorde ett nytt dock utan lime som jag inte hade hemma just nu. Men lika vackert för det.
image


Fem i familjen!

Vi är ju som sagt fem i vår familj och det är självklart att katterna ska få följa med på semester. Dom verkar trivas mycket bra med tillvaron. Ellis tycker det är ganska spännande att vara i koppel ute medan Sid trivs bättre inne och tittar ut genom fönstret. När det regnar får dom undersöka tältet och mysa i stolarna. Vi sover alla fem i sängen ibland och det fungerar väldigt bra. Ingen av dom ligger i närheten av Charlie vilket jag tycker är viktigt utan dom sover vid våra fötter.

Charlie funkar väldigt bra ihop med katterna, dom var lite reserverade i början mot honom men har blivit vana. Han älskar att kolla på dom och skrattar ofta när han ser dom. Han fick ett rejält tag om Ellis svans häromdagen när vi inte riktigt hann med i farten och Ellis vände sig hastigt om för att fräsa och få bort svansen men upptäckte snabbt att det inte var en vuxen och satte sig lugnt och bara väntade snällt på att han skulle släppa. Han drog lite i svansen och hon bara gled efter den stackaren så tog givitvis bort Charlie. Tycker inte att han ska lära sig att det är okej att dra i svansen eller göra illa katterna. Man klappar fint och låter dom ha sitt space.

Nu när vi är ute i naturen så kollar jag  väldigt noga efter att dom varit ute om det kryper någon fästing på dom, klämmer, känner, borstar. Jag gjorde ett eget fästingmedel som jag hittade recept på så får se om det funkar. Vill inte ha massa gift på dom som kan komma på oss och Charlie. Så kokade rosmarin, timjan och pyttelite vitlök. Vitlök i större mängder i intag är inte hälsosamt för katter men det är en sån liten mängd dom får på pälsen så tror det är okej. Hoppas det fungerar att skrämma bort dom otroligt äckliga fästingarna.

bild5bild9