Mammabloggen

Soliga oktober

Vilken fantastisk start på oktober!
Jag och barnen har varit ute och njutit av solen så mycket som det bara går.

I lördags packade vi bilen och drog ut till skogen utanför Skinnskatteberg till ett vackert ställe som heter Kärrgeten.
Solen sken hela dagen och fiskelyckan var bättre denna gång, en fisk och det var jag som fick den.
Charlie tyckte den var STOR, jätteSTOR. Men i verkliga världen så var det en liten regnbåge på 1,2 kg.
Barnen älskar att vara ute i skogen, vilket underlättar eftersom jag och Jocke är väldigt mycket för att åka iväg och fiska. Snart är Charlie så pass stor så han kan få försöka fiska med ett eget spö, men med lite hjälp givtvis.
fiskehelg2

Och avslutade vi helgen med en rejäl kanelbulle på dennes dag.
kanelbulle


Fiskehelg utan fiskelycka

 

I torsdags packade vi husvagnen och drog iväg till skogen. Kvällen började inte så bra då vi upptäckte att fläkten till pannan har lagt av och vi får inte någon som helst värme i vagnen. Som TUR är slipper vi åka hem då mina föräldrar är med, så jag och barnen sover med mamma i deras husvagn och min man och pappa fick samla ihop filtar och tillbringa tre kalla nätter i vår vagn. Så glad att vi valde kattvakt denna helg så hon slapp vara med om detta.

IMG_4429

Fredagen spöregnade det hela dagen, det var kallt och blött ute i skogen och gjorde det hela lite jobbigare med värmestrulet. Men vi höll oss ute för det mesta och busade upp värme. Men ingen fisk blev det, nappade väldigt dåligt.

Lördagen vaknade vi till regn och ingen var sugen på att stanna kvar, började planera för att åka hem när det spricker upp. Klarblå himmel och värme, vilken dag det blev! Underbart trots ingen fiskelycka. Vi plockade bär, svamp, kottar och pinnar istället.

Ellen hade det lite svårt i terrängen med stövlar och det var halt, så vi fick bära väldigt mycket på henne. Charlie sprang runt som en tok och jag var aningens orolig ibland när han snubblar bland stubbar och stenar. Det har blivit en helt annan grej med Charlie i skogen numera, förr var han nöjd på marken och plocka kottar, titta upp bland tallarna. Men nu ska det klättras på stenar, hoppa och studdsa, undersöka vatten och små grottor. Man får passa på att njuta av tysheten och lugnet i skogen när dom vilar i vagnen.

IMG_4480

IMG_4398

 


Hösten är här!

Hösten kom verkligen över en dag men ännu är solen kvar och skiner så vackert över träden. Hösten är den absolut vackraste årstiden med alla färger, frisk luft och myskvällarna med tända ljus.

Man kan göra så mycket roligt på hösten med barnen. Vi försöker så ofta vi kan ta en helg med husvagnen i skogen och fiska. Plocka kottar, bär och svamp. Samla på pinnar är en riktig hit också, så enkelt men roligt för barnen. Upptäcka skogen, samla vackra löv som vi kan klistra på papper eller glasburkar så det blir fina ljuslyktor. Ja, det finns mycket att hitta på!

Något som är viktigt under dom mörka månaderna är att ta extra tillskott av D-vitamin, vuxen som barn. Vi tar varje dag men ökar min dos under dessa månader. Tycker verkligen att det gör skillnad, som sol på insidan. Charlie har aldrig varit svår att få i extra vitaminer och mineraler, fiskoljan sväljer han på en gång och är nöjd.

 

image

Charlie i skogen under en fisketur förra hösten.

image

 

imageHär låg han och kollade på trädtopparna, väldigt intressant!

 


Skogens guld

Att ge sig iväg på skogutflykter, även om det är svamp,bär eller fisk man är på jakt efter så är det riktigt mysigt. Jag är lite stadstjej kan man märka av då jag är livrädd för spindlar och speciellt ormar, hatar när man kliver på en gren och den slår till på benet. Fy så obehagligt det är men det övervinner jag när man får uppleva naturen. Jag älskar naturen, friska luften och hur gott man sover efter en dag eller helg ute.

I tre dagar av jag gett mig ut för att leta kantareller, det påstås finnas mycket. Men hittills har vi bara funnit några liter, tråkigt nog. Men det går inte att beskriva känslan när man kommer till ett ställe i skogen och det lyser som guld i mossan. Fantastiskt!

I fredags fick Ellen och Charlie följa med på en heldag i skogen med mig och mamma. Lunch och mellis i skogen var en hit. Charlie har alltid älskat skogen, han kan äta blåbär i mängder, leta kottar och pinnar. Snart är det även fiskesäsong för oss och vi hoppas på några helger med husvagnen i skogen.

Har ni något spännande recept med kantareller att bjuda på?

Jag tycker enkelt är väldigt gott, smörsteka kantareller med lök, salt och peppar som serveras på en toast. Ljuvligt till förrätt!

skogen