Mammabloggen

Psoriasis, djävulskt jobbigt

Jag har kommit av mig lite. Såhär trött har jag nog aldrig varit under hela min tid med småbarn.
Jag är redo att sova vid 18.00 på kvällarna, huvudvärk på dagarna och känner mig aldrig på topp.
Tror det är lite för mycket i huvudet just nu och alldeles för lite D-vitamin och andra vitaminer och mineraler. Dom finns hemma i lådan men hamnat väldigt lite på rätt plats, i kroppen.
Min psoriasis har blivit värre och det är tecken på att jag är stressad. Känner mig inte så stressad men huden berättar vad jag behöver höra, ta det lugnt.

Det är mycket med försäljningen, visningarna. Planering av nya lägenheten och flytt, allt som måste fixas innan samt inskolningen av Ellen och börja jobba efter tre år.
Samtidigt är det något typ av lyckorus för glädjen av allt!

Jag har haft psoriasis i hårbotten under några år. Sommartiden är det inga problem alls med all sol och saltvatten men vintern är värre. Har galet ont i hårbotten och det svider extremt mycket, hårbotten är nästan alltid varm pga irritation.
Jag har testat vätska från läkaren men den barfa svider och hjälper knappt.
Jag ska försöka proppa i mig med Omega oljor och vitaminer för huden. Zink som är läkande ska jag även äta i en högre dosering ett tag tänkte jag.
Något jag märkt lindrar smärtan är kokosolja. Det har jag i hårbotten och huden titt som tätt.

Jag får absolut inte använda något "vanligt" hårschampo från vanliga matbutiken eller frisören. Utan det är rena schampon som inte har massa kemiska tillsatser som gäller. Just nu använder jag Dr.Organic arganolja i schampo och balsam. Funkar bra och har även arganolja i flaska som jag har i håret efter duschen.

Men det är typiskt, när man själv ger råd till andra för att må bättre och ge kostråd så är man värdelös på att fixa sina egna. Alla verktyg finns hemma men på något sätt så sköter jag mig inte.


Foglossningar som spökar

Under båda graviditeterna fick jag foglossning. Med Charlie nån gång i V20 tror jag att det var och Ellen kom det igång i princip när jag plussade vilket inte kom som en överaskning.
Med Charlie hade jag bälten och kryckor men med Ellen bara bälte då jag hade en liten Charlie som var bara nio månader när jag blev gravid.
Det var riktigt illa vissa dagar och när jag väntade Charlie så låg jag ner mycket sista tiden.
Det gick sakta framåt på promenader och lärde mig av barnmorskan hur jag skulle gå i trappen.

Jag känner dock av det fortfarande och tydligen är det vanligt. Har jag burit mycket, tränat benen och skjuter något åt sidan med benet som en kartong så gör det väldigt ont. Men värst är det under "roliga veckan", då gör det så obehagligt ont att jag inte kan stå still dom första två dagarna.

Nån som känner igen sig och kanske har något tips?