Mammabloggen

Vilket vinterväder!

Helgen har varit helt magisk och vi tillbringade större delen ute i vinterparadiset.
Graderna låg runt -8 och solen sken stora delar av helgen. Mesta av tiden gick åt till att åka pulka, barnen älskar det och vi tycker också att det är roligt.


Passade även på att ta ett härligt bad i mormor och morfars jacuzzi i kylan, så mysigt!

 

Längtar oerhört efter värmen just nu men att solen skiner och att det är ljust när vi drar iväg på morgonen innan jobbet gör så mycket för själen och humöret.

Vad gjorde ni i helgen?
Många hängde ute på isen har jag sett.


Skräckmånaden lider mot sitt slut

Februari eller vabruari som den också kallas lider mot sitt slut men jag tror dock inte att bakterierna och virusen tar semester för det.
Det var som sagt vår första gång i dagisverksamhet under denna månad och jag tycker resultatet är rätt så bra.
Vi har haft influensa, magsjuka och förkylningar runt om oss men barnen har bara åkt på lite snor, hosta och feber. Tre vabdagar totalt och jag är nöjd. Hittills har vi sluppit det värsta för denna månad.
Jag som däremot inte varit förkyld på galet länge åkte på luftrörskatarr innan jag ens fick en förkylning,otroligt smärtsamt i bröstet och jag hoppas det går över snart.

charlieochellen

Men vi går mot ljusare tider och helgen har varit fantastisk trots att jag missat lite solsken när jag jobbade. Solen och den blåa himmlen gör livet så mycket gladare och kan inte längta mer till värmen!
En kopp kaffe på vår nya altan i solen medan barnen springer runt på vår gräsmatta, det låter väl hur fint som helst?

Krya på er alla sjuka och för ni andra hoppas jag att ni håller er friska och njuter av solen!


Soliga oktober

Vilken fantastisk start på oktober!
Jag och barnen har varit ute och njutit av solen så mycket som det bara går.

I lördags packade vi bilen och drog ut till skogen utanför Skinnskatteberg till ett vackert ställe som heter Kärrgeten.
Solen sken hela dagen och fiskelyckan var bättre denna gång, en fisk och det var jag som fick den.
Charlie tyckte den var STOR, jätteSTOR. Men i verkliga världen så var det en liten regnbåge på 1,2 kg.
Barnen älskar att vara ute i skogen, vilket underlättar eftersom jag och Jocke är väldigt mycket för att åka iväg och fiska. Snart är Charlie så pass stor så han kan få försöka fiska med ett eget spö, men med lite hjälp givtvis.
fiskehelg2

Och avslutade vi helgen med en rejäl kanelbulle på dennes dag.
kanelbulle


Kalashelgen

Ellens kalas är över och hon njöt verkligen av uppmärksamheten och paketen. Har faktiskt aldrig sett en 1åring bry sig så mycket om paket som hon. Charlie och kusinerna ville gärna hjälpa till men då ryckte hon paketen åt sig och skrek åt dom. Hon har humör som sagt den lilla damen. Hon blev bortskämd med kläder,duplo,leksaker och presentkort.

blåsautljusen

Det blev hela tre kalas för att vi var så många som ville gratta Ellen. Mycket släkt och vänner och tur med vädret hade vi.

Tänk att hon redan är ett år. Jag tycker att hennes första år har gått så mycket fortare än vad Charlies första år gick. Antagligen för att det finns lite mer att fokusera på med två barn runt mig.

ellen och mormor

Ellen och hennes mormor Annette på kalas nr2.

I present av oss fick hon lite smått och gott men det stora var en trehjuling så hon kunde haka på brorsan. OM den blev lyckad, hon är helt till sig när hon får åka på den brevid Charlie. Sen vill hon gärna att det ska gå fort och försöker gunga fram mer fart.

cyklister