Mammabloggen

Pigga småbarnsföräldrar sökes!

Tror inget kan rädda en trött småbarnsförälder i längden förutom sömn, oavsett hur mycket vitaminer, mineraler och uppiggande man får i sig.
Ellen har sedan sin födelse alltid sovit oroligt på nätterna, vissa nätter värre än andra. Hon vaknar alltid mellan 04.20-05.00 och ska upp genast.
Känns som vi har testat alla tricks som finns och alla vi blivit rekommenderade.
Vi har testat ha henne sovandes en gång per dag men det blir bara katastrof, så hon brukar sova oftast två gånger. Vi väcker henne inte utan hon få sova tills hon vaknar pga morgonvilan sover hon max 20 min och vid lunch max en timme sen vaknar hon av sig själv. Hon lägger sig mellan 19.00-20.00 så det är inte speciellt tidigt.
Nätterna är frusterande, men vi hoppas att det blir ändring när hon får ett eget rum. Det kanske blir en bättre miljö för henne att sova i.

Att hon vaknar fem varje morgon kan man ta OM det skulle vara så att hon sover hela nätter.
Någon som känner igen sig, fast det gör väl kanske dom flesta småbarnsföräldrar?

Jag märker direkt när min kropp har fått för lite sömn, mitt immunförsvar går ner direkt. Så för att undvika någon typ av förkylning eller influensa kör jag dunder smoothies för tillfället då jag känt att något kanske är på gång.
Idag blev det med yoghurt, bladspenat, granatäpple, en hel citron, Barley grass, Mivitotal, Udo´s choice, Bär boost, extra d-vitamin, ingefära och gurkmeja samt en skvätt silver. Stark och sur men SKÅL!

IMG_9697


Tack för mormor!

Min mamma, barnens mormor är en fantastisk människa. Hon ställer alltid upp, finns alltid där närsomhelst. Hon är också den som säger ifrån när hon tycker vi småbarnsföräldrar behöver nya krafter och få vila så underhåller hon barnen.
Som inatt, då fick Ellen sova hos mormor. Charlie sov hemma, anledningen till detta är att Ellen har sovit väldigt dåligt dom senaste fyra veckorna. Hon vaknar titt som tätt, svårt att somna om och sen kör hon igång dagen runt 04.30-05.00. Sover cirka 1 ½ timme på dagen och går och lägger sig mellan 19.00-19.30.
Vi har försökt så mycket olika saker men inget verkar funka så igår kontaktade jag BVC. Dom trodde att det bara var en fas och kommer gå över snart. Gav oss lite tips men för övrigt tyckte dom att alla rutiner var bra. Det har ju varit mycket tänder under en tid och det kan vara en bidragande faktor.

Jag har inte känt mig mänsklig senaste veckorna, fruktansvärt trött. Tålamodet är inte som det brukar och mina ögonvitor är rödsprängda. Men tänk vad en enda natt med sömn kan göra!
Blev väckt av Charlie strax innan 06 med en jättepuss och jag kände mig utvilad. Han och jag hade en mysmorgon med kojabygge och en härlig frukost innan det blev dags för att lämna på Musikliv samt hämta Ellen.

Känner ni igen er?
Löste det sig eller fick ni ändra på något?


Tänder på G?

Tror dom där tänderna kommer snart. Har trott länge att dom är på G för han bits hårt, det kliar på honom och han dreglar väldigt mycket men icke!
Tills idag, nu borde någon komma. Han har sovit väldigt dåligt, vaknat och gråtit nästan en gång i timmen. Han har börjat kräkas lite igen om det nu kan vara ett tecken plus feber. Han verkar inte vara magsjuk eller sjuk på annat sätt. Samt att hans humör går upp och ner som en hiss. Men har hittat en sak som distraherar han en stund från allt elände, lysande kaninen från TGR!

Känner att denna dag kommer bli lång!

20130815-075351.jpg