Mammabloggen

Morgonpigg, kommer jag någonsin bli det?

Här hemma blir det allt fler tidiga morgnar. Allt från 06-08, jag tycker att man borde vänja sig tillslut men inte än. Jag har aldrig haft lätt att vakna till på morgonen och fortfarande inte efter åtta månader. Som tur är det svårt att inte vara glad när man vaknar ihop med sprattelkillen Charlie! Där kan vi snacka BRA morgonhumör!

Det är bara att inse, sovmorgnar har passerat i våra liv fram tills Charlie har kommit in i tonåren! 🙂

20131017-081704.jpg


Riddarhyttan

Då var vi på plats i Riddarhyttan eller på plats redan i söndags. Vi började vår första långtripp och första tältresningen med att ha ösregn, ingen bruksanvisning för tältet och hungriga!

Men det gick ju det också, fem timmar senare så hade vi mätta magar och ett mysigt förtält på plats.

bild

Men det slutade inte där, natten kom och det var dags för sängen. Charlie sov väldigt dåligt under natten och jag fick ungefär två timmars sömn. Han har sovit ganska dåligt dom andra nätterna i husvagnen också, men aldrig när vi är bort hos någon annan. Så började bli lite orolig att han inte skulle trivas. Peppar,peppar! Dom senaste två nätterna har han sovit riktigt bra, han kanske bara behövde vänja sig. 🙂

Jag har väl börjat komma in i det hyffsat med husvagn och allt vad det innebär. Lite skillnad när man var barn och bara kunde springa runt och leka, kasta handduken på golvet efter badet och få maten serverad. Nu är jag den som gör allt det där istället, men trivs ganska bra ändå. 🙂

 


Rutiner

Sakta med säkert börjar vi få in rutiner i vår vardag. Vi tar det i lugn takt och för in lite i taget. Tycker inte än att det finns så jätte mycket ännu att lära in, han är så liten och äter inte mat ännu. Jag kör "fri amning" med Charlie, han äter när han vill och han har fortfarande inga fasta tider när han brukar bli hungrig. Det blir lite närsomhelst med vårt matvrak.

Sömn på dagen kan jag nästan säga exakt när han kommer vilja sova och han har börjat sova lite längre än 10-15 minuter vilket jag tycker är väldigt skönt både för mig och för han. Så nu kan han nästan sova i 30 minuter själv i sängen eller vagnen.

På kvällen har han pendlat lite senaste tiden. Förr somnade han nästan alltid mellan 19.30-20.00 men nu är det allt från 20.30-22.00, vilket inte kändes så bra men vi har låtit honom somna vid oss i soffan. Men nu har det blivit ändring på det och vi försöker natta honom i sängen runt 21.00. Hittills har det funkat rätt så bra även om man får kämpa lite men tillslut får han ro och blir tung i ögonen.

När började ni föra in rutiner?

Det är svårt ibland att veta när,var och hur med allt. Även om vi har massa bra böcker så känns det som att man kan inte läsa sig till allt. Det kommer väl med tiden, man känner sig för och får in rutiner som passar Charlie bäst. Vi håller på att lära oss att vara föräldrar och Charlie får helt enkelt ta det. Han har inte så mycket val. Alla är nya första gången men vi har alltid hans bästa som prio ett och det är viktigast!

Blir väl lättare när han ska ha fasta mattider, mellanmål och fruktstund. Ja, allt sånt där mys som väntar 🙂

Men just nu så njuter jag helt ärligt när lill skrutten somnar liggandes på mig och snarkar. Så underbart och då kanske man får rubba lite på dom här "rutinerna" och njuta av livet med Charlie.