Mammabloggen

Barn som stökar, mamma som plockar

IMG_5785Två små barn hemma så krävs det underhåll och städning.
Många kanske kan tycka att jag plockar för mycket i onödan, städar och fixar. Men för mig är det skönt, jag mår bra när det är ordning och reda hemma trots två små troll som springer runt med saker överallt. Mat som ramlar ner under bordet och ner på stolarna.
Helt otroligt hur fort golven blir smutsiga här hemma, smulor och mat överallt..

Charlie har börjat blivit riktigt duktig på att plocka undan efter sig när han avslutar en lek eller ett pussel. Har aldrig tvingat honom att städa utan mer försöker locka honom att hjälpa till, mest för att jag tycker att han är för liten att bli tvingad till det ännu. Men alltid bra att försöka få in det som en rutin så tror jag att det kanske lönar sig när han blir äldre.
IMG_5833
Jag har mina rutiner när barnen sover middag eller ska sova för natten. Tror dom flesta har något man brukar vilja göra då?
Jag plockar iordning sen tar en härlig kopp kaffe i soffan och har tvn på i bakgrunden medan jag kikar på inredningsbilder på appen Pinterest.

Jag älskar inredning, möblera om och fixa. Underbart! Men sen mammatiden har det funnit mindre tid och pengar till detta. Om några dagar/veckor hoppas jag på att kunna avslöja något som kommer ändra våra liv till det så mycket bättre och spännande. Längtar så!

IMG_4895


Ha mål, inte MÅSTEN!

Igår blev det både storkok på tre rätter till Charlie,12 matlådor. Bakning och städning samt massa bus med en söt Charlie.En lyckad dag!

Att göra saker här hemma tycker jag ändå är en självklarhet då det är jag som är hemma om dagarna. Men viktigaste punkten är Charlie, hans välmående. Från frisk luft till bus och lek! Fruktstunder och allt vad det innebär. Men finns det tid över försöker jag gärna att underhålla här hemma vilket oftast beror på hur hans humör är. På bra humör så sitter han gärna på golvet eller i sin stol och ser mig plocka tvätt eller dammsuga. Dålig dag så kan jag knappt duscha, då han oftast är hysterisk om han inte får vara på mig. Tycker inte att man ska ha krav på sig vad som MÅSTE göras under dagen, ha mål istället och lyckas man inte på tisdagen kan man alltid testa på onsdagen!

20131009-202524.jpg
Charlie testar på banan att hålla i själv, INTE det lättaste! Hala rackare!