Mammabloggen

Kalashelgen

Ellens kalas är över och hon njöt verkligen av uppmärksamheten och paketen. Har faktiskt aldrig sett en 1åring bry sig så mycket om paket som hon. Charlie och kusinerna ville gärna hjälpa till men då ryckte hon paketen åt sig och skrek åt dom. Hon har humör som sagt den lilla damen. Hon blev bortskämd med kläder,duplo,leksaker och presentkort.

blåsautljusen

Det blev hela tre kalas för att vi var så många som ville gratta Ellen. Mycket släkt och vänner och tur med vädret hade vi.

Tänk att hon redan är ett år. Jag tycker att hennes första år har gått så mycket fortare än vad Charlies första år gick. Antagligen för att det finns lite mer att fokusera på med två barn runt mig.

ellen och mormor

Ellen och hennes mormor Annette på kalas nr2.

I present av oss fick hon lite smått och gott men det stora var en trehjuling så hon kunde haka på brorsan. OM den blev lyckad, hon är helt till sig när hon får åka på den brevid Charlie. Sen vill hon gärna att det ska gå fort och försöker gunga fram mer fart.

cyklister


Resan mot ett syskon!

Ja, det är ingen hemlighet att Jocke och jag vill ha ett syskon och vi är inne på fjärde försöket. Tog oss nästan ett år att lyckas med Charlie så vore trevligt om det gick lite fortare den här gången.
Jag trodde att jag skulle vara lugnare och ta det mer med ro andra gången men man är lika ivrig och förväntansfull denna
gång med när det börjar gå mot "BIM" dagen.

Igår gick jag förbi förlossningsavdelningen när jag skulle hälsa på Charlies bonusfarfar som opererades i förebyggande syfte i måndags. Och när jag gick förbi så fylldes jag av värme och längtan, att vara där igen och få uppleva en födsel av något vi skapat. Så otroligt mäktigt och fyllt av kärlek!
Vi får hoppas att vår dröm snart går i uppfyllelse!


Syskonkärlek

Det är ingen hemlighet att Jocke och jag vill ha barn tätt.
Det skiljer 19 månader på mig och min bror och vi har så kul ihop, mycket bråk när vi var yngre men sånt hör väl till syskonkärlek!

Det finns dom som har starka åsikter om barn tätt men det får stå för dom och deras livsplan. Alla behöver inte tycka likadant.

Jag har läst studier som visar att vi som har fått kejsarsnitt kan ha svårare att bli gravida. Det tog nästan ett år för oss med Charlie och jag hoppas att det går fortare med nästa.
Jag har läst om väldigt många som inte alls haft problem att bli gravida efter kejsarsnitt, det enda är att man ska helst inte föda inom ett år.

Sorterade bebiskläder idag i kartonger, fast att Charlie var en stor bebis när han föddes så blir man påmind när man kollar på hans första plagg att han var så LITEN!

20130821-110406.jpg


Frågade Barnmorskan Jane

Jag har hört, läst och funderat över när kroppen är redo för att skaffa ett till barn efter ett kejsarsnitt. Har läst att det kan ta upp till ett år innan man har läkt helt och hållet. Men Jocke och jag har alltid velat ha två barn tätt och tanken är fortfarande så. Vi skulle vilja ha kanske 1½ år eller så mellan barnen. Det är våra tankar just nu och det kan givetvis ändras med tiden eller helt enkelt inte bli som man har tänkt. Men bestämde mig för att be om proffhjälp för att få svar. Så skrev min fråga till Jane här på Kurera. Så här svarade hon:

kejsarnsitt

Så det låter ju bra! 🙂 Inget att oroa sig för.

Tänkte återgå till temat jag hade på förra inlägget, denna IRRITATION som mammor av någon anledning får och skriker ut sin åsikt på en gång. Detta är en sådan fråga som kan trigga igång ganska fort har jag fått veta.

Varför skaffa barn tätt? Ja, varför inte?

Det kan gå lika bra som att skaffa med tre år emellan eller bli lika jobbigt som att skaffa med tre år emellan?

Ingen kan säga vad som är bästa eller vad man ska välja. Det är helt upp till familjen, livet, ödet och känslan. Låt var och en känna vad som passar dom bäst och är det helt enkelt något ni inte kan förstå så är det eran åsikt över eran livssituation och eran tanke i livet . Men det kanske passar oss perfekt? Finns ingen regel här i livet som ska passa alla.

Vill ni veta en till fråga som kan trigga igång när jag ändå är på G?

Dagis,dagis,dagis .... Detta dagis!

Skulle vi få barn tätt och Charlie är mindre än två år så kommer han få vara hemma med mig och lillen. Tycker inte att det finns en anledning att sätta in honom på dagis i den åldern om jag ändå är hemma. Jag kan ge han stimulering, utveckling och kärlek här hemma och ute i naturen MED SÅ MYCKET MERA.

aftonbladet

 

Tror jag får sluta svara på frågor när andra mammor undrar. För orkar inte med att det blir sånt gnäll. Kan inte bara vara jag som är trött på att "alla vet vad som är bäst för mig och mitt barn"?!

Råd kan givitvis vara bra, absolut! MEN tror inte att det ni säger är det som gäller.

Barn är unika, olika behov och olika personligheter. Tur är väl det! 🙂