Mammabloggen

Logoped besök

Det har varit ett hets på att Charlie inte ännu pratar som "det förväntas" av vissa.
Musikliv är inte ett dugg oroade, jocke, jag med flera nära runt om likaså. Men bekanta och BVC har påpekat detta så många gånger.
Charlie säger ord, han härmas och lär sig nya ord varje dag. Han gör sig förstådd och är inte frustrerad. MEN han sätter inte ihop meningar ännu.
BVC skickade därför oss till logopeden i veckan som var. Där fick han sitta med en mycket trevlig dam och gå igenom bildböcker, leksaker och spela spel. Hon tyckte detta inte var något konstigt och det behövdes inga extra resurser. Hon sa att alla utvecklas olika och att han använder sina tecken för dom ord som han inte ännu hittat är perfekt.
Vi ska tillbaka nån gång i sommar och kolla läget men hon var nöjd och sa att allt är helt okej. När vi pratade om hur vi ska hjälpa Charlie så tyckte hon att vi var bra pålästa och gör som man ska men gav oss tips på lite böcker med ramsor som kan underlätta.

Jag frågade om det hade med att göra att han började sent på förskolan då vissa anser detta. Hon sa att det var bland det dummaste hon hört. Säger nån så igen skulle jag be dom kontakta logopeden så dom får höra från ett proffs. Hon säger att det har ingen betydelse och det var en otrolig lättnad från min sida då så många har hackat på detta.

IMG_9811
Och frågan är varför dom hackat på mig att barnen varit hemma så länge? Vad är det som stör folk så mycket att Charlie började vid två års ålder istället för ett år?


Challes första bröllop

Den 13 Juli gifter sig min bror med sin tjej Annica. Jocke ska vara bestman ihop med deras son Jesper som är 1 år. Det blir ett bröllop som går i marintema, vitt,blått och rött. Ett litet intim bröllop med endast släkt och vi kommer vara runt 30 personer, väldigt mysigt! 🙂

Då dom har valt att ha med barn på festen så måste ju Challe självklart ha en kostym. Men för att underlätta vid blöjbyten, slippa stoppa in skjortan hela tiden samt när han somnar under festen så har vi letat på en body med tryck.

Hittade denna på http://www.elegantkids.se/

kostym                                                                              (Bild lånad från http://www.elegantkids.se/)

Så nu är det bara hoppas att den är lika fin i verkligheten! 🙂

Jag ska försöka skriva ihop ett tal till min bror, MEN jag har en fruktansvärd skräck att tala in för folkmassor. Blir sjukt nervös och får knappt fram ord. Och nu är det mer känslosamt då jag ska tala till min bror så det känns nästan helt omöjligt!