Mammabloggen

Spa time!

Jag har dom senaste veckorna känt mig trött och väldigt spänd i rygg/nacke och axlar. Jag behöver lite massage och avslappning, så har bokat en 55 minuters massage på Sätra Brunns spa. På måndag eftermiddag ska jag dit med min mamma och få ha lite egen tid.

Charlie sover väldigt dåligt just nu, fler tänder på G och förkyld. Näsan är täppt och han får svårt att andas på natten. Han sover bättre om han ligger i sängen med oss, vilket han får göra. Men han rör sig som en ål i sängen och man får en hel del sparkar och slag både på kroppen och i ansiktet.
Han har också kommit in i en väldigt mammig period och vill inget hellre än hänga på mig vilket gör att jag får ont i ryggen av att bära på 12 kg kärlek hela dagen. Försöker mitt bästa att aktivera honom på golvet eller i sin stol. Fungerar ett tag sen ska han hänga igen. Och självklart så låter jag han göra det, vill inte se mitt barn ledsen och orolig.

Ett tips!
Zinkkräm är inte bara bra för en röd rumpa utan också sårläkning, både för barn och vuxna. Har haft på zinkkräm under Charlies näsa nu när han varit så snorig och blir torkad hela tiden. Han är inte ett dugg irriterad på huden!

20130930-153915.jpg


Nu var det ett tag sen!

Har haft liten paus då det har varit mycket med Charlie. Han har haft ont stackaren och varit irriterad antagligen för alla tänder som ploppar upp hit och dit. Han är också inne i en riktigt mammig period och blir hysterisk om han inte får hänga på mig. Jag har blivit ganska trött på kvällarna och gått till sängs mellan åtta-nio. Skönt!

I helgen åkte vi till Krampen och fiskade, ute i naturen hela dagarna!
Tillagade maten på elden och njöt av det fina vädret! En fisk fick vi upp och den grillade vi på en gång! Smaskens! 🙂
Charlie verkade tycka om att kolla på elden, känna på träden och barken. Se änderna i vattnet och mysa. I husvagnen sov han som en stock! 🙂

20130917-211123.jpg

20130917-211132.jpg

20130917-211151.jpg

20130917-211211.jpg


Tänder på G?

Tror dom där tänderna kommer snart. Har trott länge att dom är på G för han bits hårt, det kliar på honom och han dreglar väldigt mycket men icke!
Tills idag, nu borde någon komma. Han har sovit väldigt dåligt, vaknat och gråtit nästan en gång i timmen. Han har börjat kräkas lite igen om det nu kan vara ett tecken plus feber. Han verkar inte vara magsjuk eller sjuk på annat sätt. Samt att hans humör går upp och ner som en hiss. Men har hittat en sak som distraherar han en stund från allt elände, lysande kaninen från TGR!

Känner att denna dag kommer bli lång!

20130815-075351.jpg


Nattmål

Charlie äter fortfarande nattmål, numera välling eftersom jag har slutar amma.
Men vill komma bort från nattmålen för hans del mest. För att skydda när tänderna kommer och för att han ska få sova längre sammanhängande.
Jag har försökt natta om honom och testat ge vatten istället men det funkar inte.
Han skriker tills han får vällingen och efter det somnar han som en stock.

Har någon tips?

20130806-235027.jpg