Mammabloggen

Hallå magsjukan!

Så var årets magsjuka här. Detta var familjens andra omgång på snart tre år så vi har varit lyckligt lottade då många runt om oss får flera omgångar på bara några veckor. Men vi ska inte ropa hej än!
Det har snart gått 48h timmar sen Charlie senast kräktes men magsjukan har varit helt annan än vad vi varit med om förut, denna gång var det bara att han kräktes och det var 6-12 timmar mellan varje gång. Vi har tvättat som galningar, bytt handduk efter handduk för att inte föra smittan vidare. Bytt sängkläder titt och tätt och kläder. Som tur hade jag förberett all mat för veckan så vi behövde inte laga mat och riskera smitta därigenom.
Nappar har blivit kokade om och om igen för att inte Ellen ska få sig bakterier. Vi är normalt inte så noga då vi tycker "lite skit rensar magen" och kokar napparna bara nån gång ibland men just nu är det läge.

Vi verkar ha klarat oss, hoppas vi. Hittills har ingen annan visat något symptom på magsjuka och vi håller fortfarande tummarna då inom familjen kan smittan leva kvar lite längre än 48h enligt vissa experter.

Vätskeersättning är väldigt viktigt i såna här situationer, gärna en matsked varanann minut för då hinner kropppen absorbera upp det mesta och man slipper få upp det. Problemet är bara att Charlie hatar ersättningen och det spelar ingen roll om man smaksätter det.
Det som är bra är att han ÄLSKAR kokosvatten och enligt mig kan vara bland det bästa att ge vid magsjuka.
Det är supernyttigt och kommer ifrån den gröna kokosnöten,återställer vätskebalansen bättre än vatten. Innehåller salter och mineraler och har bra balans mellan elektrolyter och kolhydrater som snabbt återställer vätskebalansen i kroppen.

Vissa kanske undrar, vad är elektrolyter?
Elektrolyter är mineraler som påverkar cellernas vätskebalans. De viktigaste elektrolyterna är natrium och kalium. De reglerar kroppens salt och vätskebalans.