Mammabloggen

Bisfenol A i dricksvattnet!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17699654.ab

Bisfenol A har hittats i dricksvattnet i lägenheter där dom lagat rören med plast. Det är tydligen fortfarande lagligt att använda denna metod och man kan fråga sig hur?
Varför ska det vara lagligt att använda detta så vårt dricksvatten blir giftigt?

Och varför går man inte ut direkt och berättar för dom det berör så dom kan undvika vattnet? Vad jag förstår i artikeln vet inte alla om detta än.


Nu var det ett tag sen!

Har haft liten paus då det har varit mycket med Charlie. Han har haft ont stackaren och varit irriterad antagligen för alla tänder som ploppar upp hit och dit. Han är också inne i en riktigt mammig period och blir hysterisk om han inte får hänga på mig. Jag har blivit ganska trött på kvällarna och gått till sängs mellan åtta-nio. Skönt!

I helgen åkte vi till Krampen och fiskade, ute i naturen hela dagarna!
Tillagade maten på elden och njöt av det fina vädret! En fisk fick vi upp och den grillade vi på en gång! Smaskens! 🙂
Charlie verkade tycka om att kolla på elden, känna på träden och barken. Se änderna i vattnet och mysa. I husvagnen sov han som en stock! 🙂

20130917-211123.jpg

20130917-211132.jpg

20130917-211151.jpg

20130917-211211.jpg


Babysim 2

Kan nog med säkerhet säga att denna kurs blir sista kursen tills det är dags för simskola. Känner att den inte ger lika mycket som första kursen. Denna känns oplanerad och endast repetition. Tråkigt och synd när man ändå betalar pengar för den.
Men vi fick en hel del bra bilder av snälla Sandra som följde med och tog kort 🙂
Charlie älskar fortfarande att bada så efter denna kurs får vi åka iväg och bada själva iallafall! 🙂

20130904-153504.jpg


Midsommar!

Midsommar spenderades som vanligt hos mina föräldrar,deras bästa vänner med barn plus sambo,min bror och hans familj. Vi var totalt 14 st och hade det väldigt trevligt i solen, fick stå ut med en liten skur bara.

Det vankades fyra lags kubb samt bad! 🙂 Charlie var för det mesta i bara blöja då det var varmt och hade sin älskade vattenflaska med sig. Den är god att dricka samt att skvätta på kroppen så man blir sval! 🙂 Vi har köpt ett parasoll som är perfekt att ha med sig och sticka ner i marken, skyddar Charlie och känsliga mig från solen. Vi två kör på solskydd 50+. Helt otroligt, bränner mig om jag tar en mindre styrka. Och eftersom hudcancer finns i släkten så blir det 50+ samt undvika så mycket som möjligt att vara mitt i solen. Vi använder Eco seriens solskydd för barn, lite trög att få ut på kroppen men brukar blanda med lite hudolja så funkar det fint!

 

midsommar

midsommarstång

vatten

jhnhj