Mammabloggen

En natt på sjukhuset med Ellen..

Förra veckan som snubblade Ellen i vardagsrummet och slog pannan, snett över ögat och tiningen rakt i vardagsrumsbordet. Hon började kräkas rätt kraftfullt och blödde även lite grann i utkanten av ögat.
Hon lugnade ner sig tillslut och vi kollade med 1177 som tyckte att vi skulle avvakta. Ibland kräks dom av rädsla direkt efteråt tydligen.
Dagen efter började hon bli väldigt klumpig men mådde bra annars förutom sin förkylning, men två dagar efter händelsen började hon luta åt höger. Ramlade hela tiden och kunde knappt ta sig fram en meter utan att ramla. Så vi ringde igen och dom bad oss komma upp.
Efter lite undersökningar blev vi inlagda på avdelning 64:a för några timmar observation. På kvällen kommer kiurgen och kollade till henne och då kunde hon inte ens stå men var pigg och glad. Väldigt obehaligt att se när man vet vad hon normalt kan göra. Men dom var inte så oroliga att det var någon blödning i hjärnan och valde bort röntgen.
Det blev lite mer undersökningar och tillslut fick vi sova kvar. Dom väckte henne varje timme för att kolla till att hon var med.
På morgonen var hon lite hängig pga förkylningen men annars mådde hon bra, hon kunde stå lite bättre men fortfarande väldigt ostadig.
Läkaren undersökte öronen och fann inget där heller.
På eftermiddagen blev vi utskrivna då Ellen var så alert. Dom kunde inte riktigt säga om hon hade ett förkylningsvirus på balansgången eller om det var något med en hjärnskaking som gjorde att hon var ostadig men dom tyckte hon borde varit mer hängig då.
Vi fick order att återkomma direkt om det inte skulle förbättras.

Tre dagar efter vi kommit hem var hon sig själv igen och nu springer hon runt som en liten toka igen!
Obehagligt men när en sån liten slår i huvudet vill man inte chansa.