Hälsa på mina villkor

Crêpes med champinjonstuvning

Champinjoner har blivit en svaghet för mig det senaste halvåret.
Sedan jag upptäckte att svamp är faktiskt gott att ha i olika maträtter har jag det i i princip allt som jag tror kan smaka gott!

Idag när jag kom hem från skolan visste jag att det fanns stora färska champinjoner i kylen som måste ätas upp och tankarna började rulla och komma fram till champinjonstuvning. Det i sin tur ledde till att pannkakor var det längesedan vi åt, som i sin tur ledde till Crêpes med såklart champinjonstuvning!

Pannkakssmet 1 sats ( 12 pannkakor)
2 ½- 3 dl ekologiskt vetemjöl
½ tsk salt
6 dl ekologisk mellanmjölk
3 st ekologiska ägg
Smör till stekning

Champinjonstuvning
200 g färska champinjoner
2 msk ekologiskt vetemjöl
1 dl grädde
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
ev. chillikrydda, peppar
Riven ost till garnering/gräddning

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skär champinjonerna i bitar.
Blanda vetemjölet med saltet i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ut mjölet och sedan resten av mjölken. Knäck i allra sist äggen och vispa till en luftig smet. Grädda pannkakorna och lägg på en tallrik.

När pannkakorna har gräddats klart, lägg champinjonerna i en kastrull. Strö över vetemjölet och rör om. Häll sedan i grädden och matlagningsgrädden och rör om. Sätt på plattan och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka i 5-10 minuter, smaksätt med valfria kryddor.
När stuvningen har kokat klart, använd dig av en vanlig sked (matsked) och bred ut stuvningen över pannkakorna. (Jag tog ungefär 3 matskedar stuvning  per pannkaka). Rulla sedan ihop pannkakan och lägg i en smord, ugnsfast form.
När alla Crêpes är klara, strö över rikligt med ost och grädda i övre delen av ugnen i cirka 10 minuter. Njut!

Modifierad

Modifierad 2

Modifierad 3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Stockholm i mitt hjärta

Blogginlägg

Jag spenderade några lediga dagar i Stockholm under förra veckan för att vara kattvakt åt min bror. Jag passade på att besöka några av mina älsklingsplatser i Stockholm och även några nya platser som fångade mitt hjärta. Två av mina älsklingsplatser är Millesgården som ligger ute på Lidingö och Medelhavsmuseet som ligger i centrala Stockholm. […]

3 fördomar om att jobba inom hemtjänsten

3 fördomar om att jobba inom hemtjänsten

Blogginlägg

Den här sommaren har jag jobbat extra inom hemtjänsten och det är bland det roligaste jag har varit med om! Min mamma tyckte att jag skulle söka till hemtjänsten då jag inte skulle tjäna så mycket som egenföretagare i sommar men jag kände mig otroligt negativ för jag hade väldigt många fördomar gällande de arbetsuppgifter […]

Min resa med Body Fitness Guide

Blogginlägg

Den här veckan började jag med en ny träningsguide som jag har sett reklam om på både Facebook och Instagram. Jag har känt att jag har inte fått in tillräckligt med träning i min vardag och nu under sommaren har jag en tendens att lägga av en del med mina rutiner. Det blir en del […]

Midsommar i Dalarna

Blogginlägg

Midsommarhelgen spenderades i min familjs sommarstuga i Dalarna och det var verkligen supermysigt! Under midsommarafton och midsommardagen kom familj och släkt från olika delar av landet för att njuta av Dalarnas skönhet och lugn. På midsommarafton vann jag mot mina två systersöner i krocket som är ett spel jag inte har spelat på åratal men […]

Nationaldagsfirande med mina föräldrar

Blogginlägg

I min familj uppmärksammar vi inte Sveriges nationaldag på något speciellt sätt men vi uppmärksammar gärna en ledig dag mitt i veckan! Den här lediga dagen blev årets grillpremiär och det finns inte många maträtter som slår grillat, oavsett om det är grillat kött, fisk, halloumi eller grönsaker. Det är något speciellt med mat som […]

Oj vad det har hänt saker under våren!

Blogginlägg

Det har hänt så otroligt mycket under våren och det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag kan börja med att berätta att hela våren har spenderats med att skriva på min magisteruppsats i hälsovetenskap som officiellt lämnades in i måndags! Den handlar om Instagrams roll för gymnasieflickors kroppsuppfattning och det har varit […]

Jakten på den bästa ekologiska deon

Blogginlägg

Hur svårt ska det vara att hitta en ekologisk deo som håller i alla typer av situationer? Och om dom håller måttet de första veckorna kan det ändå komma en dag då de inte fungerar alls.. Jag har testat fyra stycken ekologiska deodoranter och alla har haft dagar då de verkligen har skyddat mig från […]

Dags att bli kostrådgivare!

Blogginlägg

Den här helgen åkte jag ner till Stockholm för att påbörja min utbildning till diplomerad och licensierad kostrådgivare via Pauluns Näringscenter. Jag har längtat efter att gå den här utbildningen i flera år och äntligen var det dags! Ska jag vara helt ärlig minns jag inte allt för mycket av vad våra kursledare berättade för […]

Recension: Ekologisk rismjölksbaserad choklad

Blogginlägg

Som ni vet är jag väldigt svag för hasselnötssmak/nougatsmak i efterrätter, godsaker och bakverk. Det finns inte mycket som slår det men när det kommer till chokladkakor är det ofta hela hasselnötter eller spår av hasselnötter som finns i matbutikerna. Chokladkakorna är jättegoda men de har inte den här riktiga hasselnötssmaken som jag strävar efter. […]