Kureras hälsoutmaning är i full gång och jag försöker samla på mig poäng! Mitt största fokus idag var att undvika snabba kolhydrater som vitt ris, vit pasta och vitt bröd.
Det resulterade i en glutenfri champinjonpaj, gjord på mandelmjöl & chiafrön. Supergod!
Ingredienser
Botten
3 dl mandelmjöl
½ dl chiafrön
50 g smör
1 ägg
nypa flingsalt
Fyllning
250 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
vitpeppar, flingsalt, chillikrydda
Stanning
3 ekologiska ägg
2 dl riven ost
2 dl ekologisk mjölk
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa ingredienserna till botten och knåda ut i en pajform. Ställ in i kylen i cirka 15 min.
2. Förgrädda pajen i ugnen cirka 8 minuter.
3. Skär champinjonerna i bitar, stek dom och häll i creme fraichen. Krydda efter smak och häll i innehållet i den förgräddade pajskalet.
4. Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter tills äggstanningen har stannat.
Verkar supergott!
Det var supergott! Speciellt om man hade finrivna morötter till.
Tack för en inspirerande blogg! Jag blir sugen att testa denna glutenfria pajbotten! Jag undrar för hur stor form receptet är anpassat för?
Hej Sofia,
Tack för din fina kommentar!
Min pajform var 27 cm i diameter, men det går absolut att använda en mindre, exempelvis 24 cm i diameter.