Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Recept: Grahamsbröd med rivet äpple och linfrön

Nu på fredag tar jag examen från Högskolan i Gävle och det Hälsopedagogiska programmet!
Under dessa tre år har jag fått ett helhetsperspektiv på hälsa, träffat fantastiska människor, kämpat med vetenskapliga artiklar, blivit diplomerad massör i svensk klassisk massage, gått vidareutbildning inom massage och lärt mig vad triggerpunkter är för något, utbildat mig till hälsoprofilbedömare, lärt mig skriva vetenskapliga uppsatser, vuxit extremt mycket som person och blivit egenföretagare.
Nu på fredag ska det firas, allt som jag har åstadkommit under dessa tre år och det kommer att kännas fantastiskt!

Nu när skolan snart är över kommer det att bli mer aktivitet i köket och nya goda, enkla och roliga recept kommer att experimenteras fram!

Idag bjuder jag på Grahamsbröd med rivet äpple och linfrön.

IMG_20150601_195919 IMG_20150601_215014 IMG_20150601_215049

Ingredienser (ca 20 stycken)
50 g färsk jäst
6 dl vatten (37 grader)
2 dl creme fraiche
1 grönt äpple, grovt rivet
1 dl linfrö (kan bytas ut mot chiafrön)
5 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl
2 tsk salt

1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i degbunken och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.
2. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet (om du vill kan du skala äpplet). Rör ner creme fraiche, det rivna äpplet, salt och linfrö/chiafrön.
3. Tillsätt allt grahamsmjöl samt vetemjöl och arbete degen i ungefär 5 minuter.
4. Låt degen jäsa i degbunken täckt med bakduk i ungefär 40 minuter.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (30x40) och stjälp upp degen på plåten.
6. Platta ut degen i plåten, skär den i 20 rutor och nagga med en gaffel. Strö gärna över lite extra grahamsmjöl.
7. Låt degen jäsa i plåten ytterligare 30 minuter under bakduk.
8. Sätt ungen på 225 grader och grädda sedan degen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
9. Låt brödet svalna under bakduk.


2 comments on “Recept: Grahamsbröd med rivet äpple och linfrön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Ny meditation är ute på podden idag!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag prata om meditation med er. Meditation är något som kom in i mitt liv i början av 2018, precis i starten när jag började jobba med att förändra min kroppsuppfattning och bota min dåvarande ätstörning. I programmet som jag gick så ingick det ett meditationsalbum och en meditation fokuserade […]

Det är dags för mig att börja blogga igen!

Blogginlägg

Hej alla underbara Kurera-läsare! Det är närmare 1.5 år sedan som jag bloggade senast för Kurera och nu när jag äntligen känner mig inspirerad igen så tänkte jag att det bästa sättet att komma in i bloggandet igen är att presentera mig själv! För er som inte har läst denna blogg innan så heter jag […]

Dag 4: Att jämföra sig med andra

Blogginlägg

Dagens tema handlar om att jämföra dig med andra. Varför jämför vi oss med andra människor? Vad försöker vi åstadkomma? Vissa gör det för att öka sitt självförtroende. De vill känna att de är bättre än den andra personen. Vissa gör det för att mäta sitt eget värde medan andra människor gör det för att […]

Dag 3: Intuition

Blogginlägg

Dagens tema handlar om intuition. Dåligt samvete eller ångest känner vi ofta av när vi anser att vi inte har gjort tillräckligt för att följa reglerna vi har skapat för oss själva. Dåligt samvete eller ångest resulterar ofta i att vi straffar oss på olika sätt. Ett vanligt straff som jag använde mig av var […]

Dag 2: Värderingar

Blogginlägg

Dagens tema handlar om värderingar. Vi har ofta regler gällande hur vi ska behandla våra vänner, de vi älskar, även främlingar. Vi får dessa regler eller värderingar från vår omgivning, vår uppfostran eller genom våra erfarenheter. Dina värderingar visar vad som är viktigt i ditt liv. Det kan berätta väldigt mycket om vem du är […]

Dag 1: Rädsla för förändring

Blogginlägg

De kommande 7 dagarna kommer jag att dela med mig av en Instagram utmaning som jag har skapat som heter #selflovenovemberchallenge (@karlektillhalsa) som ska hjälpa alla som vill ha en starkare självkänsla och en positiv kroppsuppfattning. Alla dagar har olika teman och det ingår en utmaning varje dag för att få dig att fundera över […]