Denna kyliga onsdag blev det vegetarisk paj till lunch. Vetemjölet i pajskalet blev utbytt till havremjöl & rismjöl för att göra den glutenfri och resultatet blev verkligen hur gott som helst!
Förresten så kan du göra eget havremjöl genom att mixa havregryn i en matberedare tills det är finmalet. Väldigt smidigt!
Ingredienser (glutenfritt pajskal)
1 ½ dl havremjöl
1 ½ dl rismjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten
Ingredienser (fyllning)
8-10 soltorkade tomater
150 g ekologisk fetaost
en näve färsk bladspenat (eller basilika)
Ingredienser (äggstanning)
2 dl ekologisk mjölk
2 ekologiska ägg
2 dl ekologisk crème fraiche
valfritt att lägga till lite riven ost
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Blanda ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck sedan ut den i pajformen. Grädda pajskalet i 10 minuter.
- Medans pajskalet gräddas kan du skära de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ingredienserna till äggstanningen. Börja äggstanningen med att vispa ihop äggen med mjölken.
- När pajskalet har gräddats, höj ugnsvärmen till 200 grader.
- Lägg i de soltorkade tomaterna, smula över fetaosten och bladspenaten/basilikan. Häll sedan över äggstanningen.
- Grädda pajen i cirka 30-35 minuter tills den fått fin färg
- Njut av pajen tillsammans med hemmagjord pizzasallad.