Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Glutenfri söndag: Glutenfria pannkakor och glutenfria havrebröd

Idag satsade jag på att köra en glutenfri dag och det var jätteroligt att leta efter inspirerande recept! Jag hittade ett intressant recept på glutenfria pannkakor som bestod av bovetemjöl, rismjöl och teffmjöl, men då jag endast hade rismjöl hemma blev det att modifiera receptet. Resultatet blev superfrasiga glutenfria pannkakor som jag åt till lunch med hemmagjord nyttig nutella.
Under kvällen kom suget att baka bröd och då min mamma var väldigt snäll och gav mig fiberhusk var jag tvungen att testa att baka ett glutenfritt bröd. Då jag har en förkärlek för havresmak så blev det såklart glutenfria havrebröd.

Recept nummer 1:
Glutenfria pannkakor med rismjöl

Ingredienser: 8 pannkakor
2 ½ dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl ekologisk mjölk
2 dl vatten
4 ekologiska ägg
smör eller valfri olja till stekning

Gör såhär:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt sedan lite vätska i taget (börja med vattnet) tills du får en slät smet.
3. Knäck sedan i äggen och vispa.
4. Hetta upp stekpannan och använd ett decilitermått för att få rätt mängd smet. Vispa runt i smeten varje gång innan du häller i smeten i stekpannan.
5. Stek på medel värme tills de får fin färg.

Njut av dina frasiga glutenfria pannkakor med grekisk yoghurt och honung, frukt, coleslaw eller varför inte hemmagjord nutella!

IMG_20151101_140141

IMG_20151101_143253

Här kommer recept nummer 2: 
Glutenfria havrebröd

Det här är det absolut enklaste brödet jag någonsin bakat och det är perfekt för dig som inte har någon bakmaskin eller degkrokar till elvispen. Allt du behöver är dina två händer, en slev och en bunke.

Ingredienser: 8 små bröd
2 dl havregryn (ej fiberberikade)
1 dl rismjöl
3/4 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gram smör
4 dl ekologisk yoghurt

Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan smöret och smula/nyp ihop det tillsammans med ingredienserna så det blir en smulig deg. Degen påminner lite om scones.
3. Rör sedan ner den ekologiska yoghurten och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Låt degen svälla i några minuter, det bidrar till att den inte är lika kladdig när du ska börja forma den.
5. Forma till 8 små frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Om du vill kan du sedan strö över lite havregryn.
7. Grädda bröden i cirka 17-20 minuter beroende på hur mycket färg du vill att dom ska få.

Servera med smakrik ost och gurka!
Obs! För dig som är laktosintolerant går det utmärkt att byta ut yoghurten och smöret mot en laktosfri variant!

IMG_20151101_175317 IMG_20151101_180110IMG_20151101_182243IMG_20151101_182234


2 comments on “Glutenfri söndag: Glutenfria pannkakor och glutenfria havrebröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)