Hälsa på mina villkor

Hemmagjort knäckebröd! (Glutenfritt)

Idag testade jag att baka majsknäcke från boken Clean Cooking av Elisabeth Johansson. Det blev verkligen hur gott som helst! Det enda jag avvek från receptet var tiden i ugnen där jag valde att grädda mitt i 40 minuter istället för 1 timme.
Det här hemmagjorda knäckebrödet (majsknäcke) går att variera på väldigt många sätt och nästa gång ska jag tillsätta lite hasselnötter och chiafrön, men här kommer grundreceptet!

Majsknäcke av Elisabeth Johansson

1 dl sesamfrön (jag använde skalade)
1 ½ dl solroskärnor eller pumpakärnor (jag använde pumpakärnor)
1 dl majsmjöl
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
1 tsk flingsalt

12656309_1307602159256366_1720618291_o

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet och rör i olja och vatten. Låt degen vila i 15 minuter så den sväller.

12656001_1307602209256361_1489372973_o

3. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå degen.
4. Kavla ut degen mellan pappren (använd händerna) så att den täcker hela plåten.
5. Ta bort det översta pappret. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen tills brödet börjar bli ljusbrunt i kanterna.( Börja med 40 minuter och vill du ha brödet med gräddat låter du det stå inne längre, men håll koll!)
6. Låt svalna på galler och bryt sedan i bitar.

12669100_1307601995923049_1929944778_o


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Min resa med Body Fitness Guide

Blogginlägg

Den här veckan började jag med en ny träningsguide som jag har sett reklam om på både Facebook och Instagram. Jag har känt att jag har inte fått in tillräckligt med träning i min vardag och nu under sommaren har jag en tendens att lägga av en del med mina rutiner. Det blir en del […]

Midsommar i Dalarna

Blogginlägg

Midsommarhelgen spenderades i min familjs sommarstuga i Dalarna och det var verkligen supermysigt! Under midsommarafton och midsommardagen kom familj och släkt från olika delar av landet för att njuta av Dalarnas skönhet och lugn. På midsommarafton vann jag mot mina två systersöner i krocket som är ett spel jag inte har spelat på åratal men […]

Nationaldagsfirande med mina föräldrar

Blogginlägg

I min familj uppmärksammar vi inte Sveriges nationaldag på något speciellt sätt men vi uppmärksammar gärna en ledig dag mitt i veckan! Den här lediga dagen blev årets grillpremiär och det finns inte många maträtter som slår grillat, oavsett om det är grillat kött, fisk, halloumi eller grönsaker. Det är något speciellt med mat som […]

Oj vad det har hänt saker under våren!

Blogginlägg

Det har hänt så otroligt mycket under våren och det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag kan börja med att berätta att hela våren har spenderats med att skriva på min magisteruppsats i hälsovetenskap som officiellt lämnades in i måndags! Den handlar om Instagrams roll för gymnasieflickors kroppsuppfattning och det har varit […]

Jakten på den bästa ekologiska deon

Blogginlägg

Hur svårt ska det vara att hitta en ekologisk deo som håller i alla typer av situationer? Och om dom håller måttet de första veckorna kan det ändå komma en dag då de inte fungerar alls.. Jag har testat fyra stycken ekologiska deodoranter och alla har haft dagar då de verkligen har skyddat mig från […]

Dags att bli kostrådgivare!

Blogginlägg

Den här helgen åkte jag ner till Stockholm för att påbörja min utbildning till diplomerad och licensierad kostrådgivare via Pauluns Näringscenter. Jag har längtat efter att gå den här utbildningen i flera år och äntligen var det dags! Ska jag vara helt ärlig minns jag inte allt för mycket av vad våra kursledare berättade för […]

Recension: Ekologisk rismjölksbaserad choklad

Blogginlägg

Som ni vet är jag väldigt svag för hasselnötssmak/nougatsmak i efterrätter, godsaker och bakverk. Det finns inte mycket som slår det men när det kommer till chokladkakor är det ofta hela hasselnötter eller spår av hasselnötter som finns i matbutikerna. Chokladkakorna är jättegoda men de har inte den här riktiga hasselnötssmaken som jag strävar efter. […]

Recension: Ekologisk hårfärg från Radico

Blogginlägg

Förra måndagen testade jag ekologisk hårfärg för första gången och ska jag vara ärlig kände jag mig väldigt skeptisk. Jag har sedan jag var ungefär 14 år färgat mitt hår i många olika nyanser men de senaste åren har jag gått tillbaka till ljusbrunt som är min naturliga hårfärg. För kanske ett år sedan hittade […]

Min skönhetsdetox – shampoo och balsam

Blogginlägg

Jag fortsätter min skönhetsdetox som jag startade lite lätt under förra sommaren och det jag är inne på just nu är att hitta ett bra ekologisk och naturligt shampoo och balsam. Jag har tidigare testar Urtekram´s Aloe vera och ros shampoo men det var inget som föll mig i smaken tyvärr… Men under nyårshelgen bodde […]