Hälsa på mina villkor

Recept: Tryffeltårta till påskfikat med nougatsmak! (glutenfri, mjölkfri, paleo)

Idag bjöd jag hem mina föräldrar på fika och jag bakade den mest fantastiska tryffeltårta någonsin! Jag vill nästan garantera att ni har aldrig smakat något godare som innehåller raffinerat socker, vitt mjöl eller processade livsmedel. Det här är det roligaste med att experimentera med nya livsmedel. Jag känner personligen att maten eller som i det här fallet bakverket smakar mycket mer och även om det är ett bakverk som innehåller en del fett så är det bra fetter. Det jag skulle önska är att jag hade upptäckt det här sättet att leva för flera år sedan, för jag mår mycket bättre och jag älskar varenda minut jag spenderar med kokböcker, hittar inspiration på nätet och sedan hittar på min egna version.

Här kommer receptet på min fantastiska tryffeltårta som är gjord på hasselnötter för att ge den en smak av nougat! Vi serverade tryffeltårtan med äkta vaniljglass och jag rekommenderar även lite färska bär. Det här är en tårta som är mäktig och en liten bit räcker, men jag kan nästan lova att du vill ha en bit till!

12443320_1339395162743732_371025889_o

Ingredienser
Botten

15-20 dadlar (använder du torkade måste du blötlägga dom i en timme först)
1 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl (jag använde mandelmjöl)
2 stora matskedar neutral kokosolja
1 dl rå kakao
0.5 tsk bourbon vaniljpulver
1 krm flingsalt

1. Börja med att klä en liten form med bakplåtspapper, max 15 cm i diameter.
2. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare till en jämn deg. Tryck ut degen i botten på formen och ställ in den i kylen.

Ingredienser
Tryffelfyllning

2 dl rostade hasselnötter
1 dl neutral kokosolja
0,5 dl flytande honung (gärna blomsterhonung)
2 dl rå kakao

1. Rosta hasselnötterna tryffelfyllningen på 175 grader mitt i ugnen i 10 minuter. Gnugga nötterna i en handduk för att få bort det mesta av skalet och låt dem sedan svalna.
2. Mixa hasselnötterna så att de blir riktigt finfördelade. Tillsätt den neutrala kokosoljan, blomsterhonungen, rå kakao och mixa till en jämn deg.  (Den här fyllningen passar även bra att göra till små tryfflar som du rullar i rå kakao. Det perfekta påskgodiset!)
3. Tryck ut degen ovanpå botten i formen.
4. Ställ tillbaka tryffeltårtan i kylen i cirka en timme.

Till sist kan du garnera tårtan med smält choklad som du ringlar ovanpå.
Servera gärna med äkta vaniljglass och färska bär!

IMG_20151031_162945
12765742_1316352791714636_924437328_o
12443423_1339395242743724_388683796_o


One comment on “Recept: Tryffeltårta till påskfikat med nougatsmak! (glutenfri, mjölkfri, paleo)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Recept: Raw (choklad) kola

Blogginlägg

Gillar du seg kola är det här receptet för dig! Endast två ingredienser eller tre beroende på om du vill göra med eller utan chokladsmak. Kolan innehåller inget tillsatt socker och bara en massa bra fetter och antioxidanter! Ingredienser 3 dl naturella cashewnötter 10 st färska utkärnade dadlar Chocolate toffee + 2-3 msk kakao 1. […]

Det tog mig 12 år att hitta den perfekta kroppen

Blogginlägg

Jag har kommit till insikt. Efter 12 år av att ha haft en besatthet av att försöka gå ner i vikt för att hitta den perfekta kroppen genom att ha räknat kalorier och points eller stoppat fingrarna i halsen efter att ha hetsätit så mitt illamående skulle försvinna och min vikt skulle vara densamma har […]

Recept: Cashewbollar med passionssmak

Blogginlägg

Det här receptet är perfekt för dig som vill ha något sött men inte för sött! Du väljer själv hur pass syrliga bollarna ska vara så det går alltid att minska på passionsfruktspulvret eller öka mängden honung. Ingredienser 4 dl neutrala cashewnötter 1 dl passionsfruktspulver 1 msk pressad citronsaft 1-2 msk neutral kokosolja 3-4 msk […]

Höstens läckerheter hos mina föräldrar

Blogginlägg

I helgen blev jag bjuden på skaldjur hos mina föräldrar som bestod av havskräftor och räkor. De hade även bakat en västerbottenpaj med kantareller och lyxigare än så kan det inte bli! Hemmagjorda baguetter med kokt ägg, crème fraiche, löjrom, dill. Västerbottenpaj med kantareller Stora underbart goda havskräftor från västkusten och mumsiga räkor

Stockholm i mitt hjärta

Blogginlägg

Jag spenderade några lediga dagar i Stockholm under förra veckan för att vara kattvakt åt min bror. Jag passade på att besöka några av mina älsklingsplatser i Stockholm och även några nya platser som fångade mitt hjärta. Två av mina älsklingsplatser är Millesgården som ligger ute på Lidingö och Medelhavsmuseet som ligger i centrala Stockholm. […]

3 fördomar om att jobba inom hemtjänsten

3 fördomar om att jobba inom hemtjänsten

Blogginlägg

Den här sommaren har jag jobbat extra inom hemtjänsten och det är bland det roligaste jag har varit med om! Min mamma tyckte att jag skulle söka till hemtjänsten då jag inte skulle tjäna så mycket som egenföretagare i sommar men jag kände mig otroligt negativ för jag hade väldigt många fördomar gällande de arbetsuppgifter […]

Min resa med Body Fitness Guide

Blogginlägg

Den här veckan började jag med en ny träningsguide som jag har sett reklam om på både Facebook och Instagram. Jag har känt att jag har inte fått in tillräckligt med träning i min vardag och nu under sommaren har jag en tendens att lägga av en del med mina rutiner. Det blir en del […]

Midsommar i Dalarna

Blogginlägg

Midsommarhelgen spenderades i min familjs sommarstuga i Dalarna och det var verkligen supermysigt! Under midsommarafton och midsommardagen kom familj och släkt från olika delar av landet för att njuta av Dalarnas skönhet och lugn. På midsommarafton vann jag mot mina två systersöner i krocket som är ett spel jag inte har spelat på åratal men […]

Nationaldagsfirande med mina föräldrar

Blogginlägg

I min familj uppmärksammar vi inte Sveriges nationaldag på något speciellt sätt men vi uppmärksammar gärna en ledig dag mitt i veckan! Den här lediga dagen blev årets grillpremiär och det finns inte många maträtter som slår grillat, oavsett om det är grillat kött, fisk, halloumi eller grönsaker. Det är något speciellt med mat som […]

Oj vad det har hänt saker under våren!

Blogginlägg

Det har hänt så otroligt mycket under våren och det har satt sina spår både fysiskt och psykiskt. Jag kan börja med att berätta att hela våren har spenderats med att skriva på min magisteruppsats i hälsovetenskap som officiellt lämnades in i måndags! Den handlar om Instagrams roll för gymnasieflickors kroppsuppfattning och det har varit […]