Hälsa på mina villkor

Recept: Nyttigt påskgodis!

12899361_1345402782142970_2103033579_o

Glad påsk allihopa!
Jag vaknade tidigt i morse och då sken solen och jag hade en enorm vårkänsla! Nu lyser solen med sin frånvaro men min vårkänsla finns kvar!


Efter min enormt lyckade tryffeltårta hade jag inspiration till att experimentera med nyttigt påskgodis! Jag gjorde även detta förra året, Nyttigt påskgodis och då var jag väldigt inne på tranbär och mandel.

Det här året har jag blivit helt insnöad på hasselnötter som rostad skapar en härlig nougatsmak till alla godsaker!

I årets nyttiga påskgodis har jag använt mig av:

Hasselnötter eller hasselnötssmör
Neutral kokosolja
Rå kakao
Agavesirap eller blomsterhonung
Mandel
Cashewnötter
Dadlar
Vaniljpulver
Flingsalt

Dessa ingredienser har jag varierat och skapat 4 helt underbara nyttiga påskrecept! Jag delar med mig av två av dessa 4 som är hasselnötstryffel och cookiedough bollar. Dessa två blev mest lyckad och absolut godast!

Ja mina vänner, det är kalorier i mitt påskgodis, men det är bra kalorier som kommer från rena livsmedel såsom nötter, honung & frukt. Livsmedel som är bra för din kropp och smakar fantastiskt gott!


 

12874252_1345208235495758_1646224162_o

Recept nummer 1. Hasselnötstryffel
Smakar som wienernougat fast godare!

Denna godbit är baserad på ingredienserna som jag använde till tryffeltårtans fyllning. Jag bjöd mina kollegor samt flera kunder i går på jobbet och alla tyckte det var fantastiskt gott! De tyckte att det påminde om wienernougat och jag gav även ut receptet till två intresserade.
Ingredienserna har anpassats till en stor sats som räcker till många! Vill du göra en mindre mängd är det bara att halvera receptet.

Ingredienser
4 dl rostade hasselnötter
1 dl flytande honung (gärna blomsterhonung)
1½ – 2 dl rå kakao
2 dl NEUTRAL kokosolja

1. Rosta hasselnötterna i 175 grader, 10 minuter mitt i ugnen.
2. Använd en handduk för att gnugga bort skalet.
3. Mixa nötterna i en matberedare fint.
4. Tillsätt de övriga ingredienserna.
5. Häll smeten i en liten form täckt med bakplåtspapper och ställ in i kylen i 40 minuter.
6. Skär hasselnötstryffeln i bitar och förvara i frysen.
Det går jättebra att frysa in till senare som du låter tina upp i kylen när du vill äta.


 

12899453_1345208218829093_1996239167_o

Recept nummer 2. Cookie dough bollar
En sats ger cirka 12-15 bollar

Jag är ett stort fan av glassen cookie dough från Ben & Jerrys och efter lite efterforskningar fick jag reda på att det är otroligt enkelt att göra sin egen cookie dough! Endast 3 ingredienser behövs och det blir så gott!

Ingredienser
2 dl naturella cashewnötter
1-2 msk flytande honung (gärna blomsterhonung)
1 nypa vaniljpulver
1 stor matsked NEUTRAL kokosolja

1. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en deg.
3. Rulla degen i bollar och ställ in i kylen i cirka 20 minuter.
Om du vill kan du dekorera bollarna med smält mörk choklad, minst 70 %.


 

Ha en jättefin påsk allihopa så hörs vi i nästa vecka!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


I´m also a we.. and we march with pride!

Blogginlägg

Igår firade min hemstad Söderhamn sin sjätte pridefestival och jag tycker att det är underbart att min stad har den traditionen! Fler och fler städer skapar sin egen pridefestival för att uppmärksamma LGBTQ och min önskan är att varje stad i Sverige, stor som små, uppmärksammar denna community. För oavsett vem du är eller vem […]

Jag vill leva i en värld.. – En dikt av Julia Eriksson

Blogginlägg

Jag vill leva i en värld där ordet kroppspositiv är en del av samhällets normer. En värld där ordet är så vanligt att allt annat känns främmande. Jag vill leva i en värld där pojkar, flickor, kvinnor, män och könsneutrala höjer upp varandra till skyarna istället för att trycka ner varandra för att känna sig […]

Låt oss prata om förebilder

Blogginlägg

Vad tänker du på när du hör ordet förebild? En förebild för mig är en person som inspirerar och har lyckats med de saker jag själv vill åstadkomma. Förebilder är otroligt viktiga för vår personliga utveckling då de är en källa till inspiration, motivation och självförtroende. När vi ser en individ som liknar oss själva […]

Bokrecension: Giftfri – ett rent liv utan tillsatser

Blogginlägg

I födelsedagspresent av mina föräldrar fick jag en helt fantastisk bok som handlar om hur du kan leva ett mer miljövänligt liv utan en massa onödiga tillsatser och farliga gifter. Boken heter Giftfri: Ett liv utan tillsatser och är skriven av Marina Johansson och Fanny Lindkvist. Nedan följer min recension av boken. Martina Johansson och […]

Hur blir jag mer miljövänlig? Steg för steg guide

Blogginlägg

Jag har konstaterat att händelser under slutet av 2017 och händelser i januari i år har förändrat mig som person. Jag har fått ett nytt perspektiv på viktiga samtalsämnen som dietkultur, kroppsideal och ett utökat intresse för miljömedvetenhet. Därför känner jag att det behövs lite förändring kring vad mina blogginlägg kommer att handla om framöver. […]

Hälsomål 2017 – Nya hälsomål för 2018

Hälsomål 2017 – Nya hälsomål för 2018

Blogginlägg

Ytterligare ett år har snart passerat i rasande fart och det har medfört både motgång och framgång! År 2017 var det år då jag Utbildade mig till Kostrådgivare via Svenska Näringsakademin, fd. Pauluns Näringscenter. Jag började föreläsa om grunder i näringslära för att uppmärksamma viktiga delar om kost och hälsa! Jag kunde äntligen släppa tanken […]

Mina främsta recept för en smaskig jul!

Mina främsta recept för en smaskig jul!

Blogginlägg

På söndag är det andra advent och för er som ska julbaka i helgen vill jag bjuda på mina favoritrecept! De innehåller så lite vitt socker som möjligt för hälsans skull och är istället sötade med dadlar, cashewnötter, honung eller agavesirap. Alla dessa godsaker kan du frysa in och ta fram när sötsuget kommer smygande! […]