Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer!
Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller utanför fönstret.

Det finns väldigt många julfilmer att välja på och ibland kan det vara svårt att välja så jag tänkte ge dig mina top 5 julfilmer som jag ALDRIG tröttnar på och som jag kommer att titta på med mina barn och barnbarn i framtiden.

Är du redo? Okej, då kör vi!


Nötknäpparen och muskungen
(1990) (The Nutcracker prince)

Den här filmen är min absoluta favorit av alla filmer som jag kommer att lista!
Jag såg den för första gången på tv dubbad till svenska när jag var liten och jag kommer ihåg att mina föräldrar spelade in den på VHS efter Sunes sommar.
Jag vet inte hur många gånger jag såg den här filmen på det gamla slitna VHS bandet och när VHS byttes ut till DVD tog det ett tag innan jag kunde se den igen för det gick inte att få tag på den på DVD.

Som tur är finns Youtube och för några år sedan hittade jag en användare som hade lagt upp en version på sin kanal vilket gjorde mig helt överlycklig och ända sedan dess kikar jag på den varje år.

Om du vill se denna underbara film så hittar du den här

 

The Nightmare before christmas (1993)
Det här är en film som det har debatterats över om det är en halloweenfilm eller en julfilm och enligt Tim Burton som jag gjort filmen är det en Halloweenfilm men jag håller inte med honom.
Jag anser att det är en julfilm men med tanke på att det är så mycket inslag av både Halloween OCH jul så vill jag argumentera för att det är den perfekta filmen att se som övergångsfilm, till exempel om det fortfarande är november men du är sugen på att se en julfilm!

The nightmare before christmas är en av mina favoritfilmer med Tim Burton och musiken av Danny Elfman är magisk!

Nu är det jul igen (1994)
Alltså hur mysig är inte den här filmen!?
Den första av de tre filmerna som finns är den absolut bästa tycker jag och det är en film som aldrig går ur tiden.
Det är absolut en film som jag kan se varje år och om jag inte minns fel såg vi den antigen på julafton eller juldagen förra året.
Vi får se när den kläms in i år!

The Holiday (2006)
Jack Black, Jude Law, Cameron Diaz och Kate Winslet i en supermysig julfilm som både har humor, empowerment och kärlek.
Japp, definitivt en favorit!

The Christmas chronicles (2018)
Det här är en supermysig film som kom ut på Netflix 2018.
Ska jag vara helt ärlig är det inte många av de nya julfilmerna som imponerar på mig nu för tiden men den här gjorde det!
Den har nästan en känsla av "gammaldags julfilm" och både min sambo och jag tyckte den var riktigt mysig!
Jag är väldigt glad över att uppföljaren finns nu ute på Netflix och jag ser fram emot att titta på den under december.

The Chronicles of narnia (1988-1990)
Okej, tekniskt sett är inte detta julfilmer utan en tv-serie som sändes mellan 1988 - 1990 men den är så himla mysig och passar väldigt bra att titta på kring jul så den får vara med på listan också!
Jag menar, vem är inte ett fan av Narnia?

Tyvärr så baseras serien bara på några av de underbara böckerna. Jag hade gärna sett en serie av alla 7 böcker.

Det gjordes en filmserie av dessa böcker år 2005, 2008 och 2010 som jag tycker är väldigt bra!
Så har du inte sett filmversionerna tycker jag att du ska göra det också!

 

Okej, där har du mina top 5 +1 julfilmer som jag kan se om och om igen!

Det finns absolut fler filmer som jag gillar, klassiker kan vi kalla dom som exempelvis Ensam Hemma, Tomten är far till alla barnen och Love Actually men dom klår inte min top 5.

I år har jag också en lista på filmer som jag aldrig har sett som jag ska se i år och som jag ser väldigt mycket fram emot!

En nyhet på Netflix som heter Jingle Jangle som ser supermysig ut (det verkar vara mitt favoritord i detta inlägg), Last Christmas som kom ut förra året skriven av Emma Thompson och hennes man, A Christmas carol (troligvis den från 1999 med Patrick Stewart), The Christmas Chronicles 2 och It´s a wonderful life.

 

Vilka julfilmer är dina favoriter? Håller du med mig eller har du något annat förslag?

Ha en underbar dag!
Julia xx


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)