Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin!
Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst!

Jag hade sett olika varianter av apelsinkransar på Pinterest som gav mig mycket inspiration och jag visste att jag hade en krans av typ rottingmaterial som jag kunde använda som stomme för det var väldigt tydligt att de som hade testat att göra en krans hade någon form av stomme.
Förutom torkade apelsinskivor som jag hade ordnat helgen innan hade jag en burk med kastanjer och grankottar som jag kunde använda som extra dekoration. Jag ville använda så mycket material från naturen som möjligt och det som blev över visste jag att jag kunde använda för att dekorera min adventsljusstake.

Okej, så hur gjorde jag min krans?

Mitt material:
Ca 30 torkade apelsinskivor i olika storlekar
Toppen av 2 grankottar
5 kastanjer i olika storlekar

Garn av lin och bomull
Hampasnöre
Limpistol
Stomme av rotting

Först och främst ville jag kunna återanvända stommen till nästa år och då jag skulle använda limpistol för att sätta fast mina apelsiner och övriga dekorationer så behövde jag vira något runt den som skulle vara lätt att få bort nästa år. Jag hittade ett jättefint garn bland alla mina garner i lin & bomull i en nyans som var nästan identisk som själva stommen. Jag snurrade garnet runt hela kransen och fäste tråden.

Sen började jag att lägga ut apelsinerna i olika konfigurationer för att se vad som passade bäst och när jag kände mig nöjd tog jag limpistolen och började sätta fast dom.
Resultatet blev verkligen över förväntan!
Jag tänkte först hade den som den såg ut med bara apelsiner men efter att ha lagt ut några kastanjer och toppen av två grankottar bestämde jag mig för att den behövde några fler dekorationer!

Såhär blev resultatet:

Fin eller hur!?
Och den luktar fantastiskt när man kommer i närheten.

Om du inte vill hänga upp den går det lika bra att sätta den i fönstret eller varför inte ha den som en dekoration på julbordet?
Jag ska definitivt göra en variant av den här kransen varje år. Kanske torka olika citrusfrukter för att få olika färger på kransen, till exempel blodapelsin och vanlig apelsin. Variationerna är oändliga!

Ha en fantastisk vecka!
Julia xx


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)