Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Glad Lucia mina vänner!

Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent.
I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt!

Jag tänkte att idag passar det perfekt att dela med mig av ett julpyssel som jag upptäckte i början av december som hjälper till att lysa upp din tillvaro (bokstavligen) denna dag, speciellt om ni inte har fått någon snö där du bok än.
Vad jag vill dela med mig av är en ljusstake för värmeljus som är gjord av 4 ingredienser som finns i de flesta skafferi.

Ingredienserna är vetemjöl, salt, vatten och olja och tillsammans bildar dom trolldeg!
Japp du läste rätt, trolldeg.

Superenkelt att göra och du kan göra otroligt många olika varianter och om du inte vill färga degen direkt kan du enkelt dekorera den med hobbyfärg efteråt.

Recept på trolldeg (1 sats som räcker till 5-6 ljusstakar)
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk olja

Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg.
Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt.
Kavla ut degen i önskad tjocklek. Jag kavlade ut min till ungefär 1cm tjocklek men det är helt okej att göra den tjockare än så.
Sen tog jag en pepparkaksform av ett hjärta och stansade ur olika former. Jag hade också gjort ett hjärta i ett större format då jag ville ha både ett stort och ett litet hjärta som satt ihop.

Låt fantasin flöda med dina former!

Grädda ljusstakarna i mitten av ugnen 2–4 timmar på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek. Mina tog 4h att torka).
Låt svalna.

Du kan välja att måla ljusstakarna med hobbyfärger eller låta dom ha sin naturliga färg.
Båda är jättefint!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)