Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

Vad år 2020 har lärt mig och vad jag önskar att år 2021 ska innehålla

Gott nytt år mina vänner!
Hur mår ni idag?

Idag är det den 31 december, sista dagen av år 2020 och precis som år 2019 gick det fruktansvärt fort.
På ett sätt känns det rätt skönt att detta år nu är över, även fast problemet med Covid-19 kvarstår och har eskalerat en hel del den senaste tiden både i Sverige och i resten av världen.
Min önskan för år 2021 är såklart att spridningen minskar, att de som är sjuka blir friska, att restriktioner följs duktigare och att regeringen börjar ge ut gratis munskydd till befolkningen för att hjälpa oss på traven.
Speciellt till de som inte har möjligheten att jobba hemifrån.

År 2020 har definitivt varit ett utav de tuffaste åren för mig personligen hittills men också en utav de mest givande.

När året startade hade jag ingen aning om att mitt liv skulle vändas upp och ner fullständigt runt april och att jag skulle spendera resten av året med att utvärdera näst intill allt i mitt liv och komma ut på andra sidan starkare, mer mogen och med så många lärdomar i bagaget att sömmarna nästan spricker.

Covid-19 avslöjade att det var dags för mig att gå vidare från att vara egenföretagare inom massage och fundera över om det var något annat som jag var menad att testa på.

Under juni till den 8 augusti gick jag tillbaka till hemtjänsten som jag hade testat på under 2 somrar tidigare.
Det var en ny avdelning med helt underbara människor som kollegor och underbara pensionärer att besöka.
Jag fick faktiskt se nya delar av min kommun och jag fick nya erfarenheter som till exempel att skicka in någon med ambulans (jag bröt ihop i bilen efteråt och grät men som tur var mådde brukaren bra några dagar senare vilket kändes jätteskönt för det var en underbar gubbe).

Samma dag som mitt sommarvikariat var över den 8/8 tog jag beslutet att börja studera grekiska via appen duolingo.
Inte kanske det mest uppenbara valet av språk men jag älskar Grekland, grekisk mytologi, den grekiska maten och det visade sig att jag även älskar det grekiska språket!
Tidigare har jag försökt att studera italienska men jag har aldrig kunnat upprätthålla en rutin att studera det regelbundet men med grekiskan visade det sig vara annorlunda!
I detta nu har jag studerat grekiska varje dag några minuter sedan den 8/8 vilket blir 149 dagar i sträck och det tycker jag är väldigt imponerande!

Vad jag också började med att göra igen var att skriva. Skriva poesi, fantasy berättelser, journaling på morgonen och ibland även på kvällen och det var verkligen ett bra sätt för mig att hantera vad som hände under året.

När vi sedan kom in i oktober/november började mina kreativa gener komma fram igen och jag insåg att det nya yrket som jag ville satsa på var inredningsdesigner.
Jag har alltid varit intresserad av inredning, måla om, testa olika stilar så det här har alltid varit ett yrke för mig, fast jag har inte vetat om det tidigare då det har varit hälsa och friskvård som har varit min inriktning i karriären. Men som sagt, Covid-19 hjälpte mig att lägga den inriktningen bakom mig så att den här sidan av mig kunde komma fram.

Jag hittade en inredningsutbildning som jag kunde läsa på distans men den kostade en hel del och jag hade inte de ekonomiska förutsättningarna för att välja den utbildningen. Men det stoppade inte universum att hitta ett annat sätt för mig att bli inredningsdesigner. En dag dök det upp en Instagram-annons från ett företag som heter Shaw Academy och dom erbjöd professionellt diplom inom olika utbildningar där du kunde få testa på tjänsten gratis under 4 veckor.
Och vad erbjöd dom för utbildning? Jo, inredningsdesign!
Blev jag överlycklig över att hitta denna utbildning? JA!

Den 1 december skrev jag in mig och började den första lektionen.
Jag har precis avslutat den första modulen av totalt 4 och jag fullkomligt älskar utbildningen! Den är jättebra och jag har lärt mig otroligt mycket på bara en månad.
Jag har tänkt att skriva ett separat inlägg om denna utbildning och om Shaw Academy lite längre fram om det är någon annan som har ett intresse för att testa på ett nytt yrke.

I alla fall så har jag hittat min nya karriärväg och det hade inte varit möjligt utan covid-19 och att jag faktiskt tvingades att utvärdera vad jag verkligen vill göra och ha i mitt liv. Så tack för det!

Jag skulle kunna skriva ett väldigt långt inlägg angående vad jag har lärt mig under år 2020 om mig själv men istället så delar jag upp det i fler lite kortare inlägg.
Förra veckan delade jag med mig ett antal vanor som har har tagit till mig under 2020 och som följer med mig till år 2021.
Har du inte läst det rekommenderar jag att du gör det. Det kanske är några vanor som du blir inspirerad att ta med dig också!

Ha en fantastiskt mysig nyårsafton!
Det kommer att bli annorlunda jämfört med tidigare år och vi får hoppas på att allt detta förändras till det bättre så vi kan umgås mer fritt med våra nära och kära nästa år.

Gott nytt år!
Julia xx


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)