Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsa på mina villkor

10 vanor som följer med mig till år 2021

God fortsättning mina vänner!
Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med.

Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i 2021. Det är vanor som hjälpte mig att hantera år 2020 och som kommer att hjälpa mig att hantera år 2021 oavsett vad det bjuder på.

Nummer 1:  Bädda sängen varje dag & dammsuga mitt hem varje vecka.
En sådan enkel sak som att bädda sängen när jag stiger upp på morgonen hjälpte mig otroligt mycket att få en bra start på dagen och att ha en ren och fin lägenhet varje vecka skapade ett lugn i mitt sinne.

Nummer 2: Magical morning practice
Varje dag skickar jag och min bästa kompis Anna röstmeddelanden till varandra där vi berättar om saker som vi är tacksamma över. Vi fortsätter med att berätta om vår dag, vad vi önskar att hända och vi berättar det som om det redan har hänt och till sist berättar vi om en framtida önskan som vi längtar efter.
Vi har utfört magical morning practice i över 2 år.

Nummer 3: Journaling + tarot & affirmationskort
Det här går egentligen hand i hand med min magical morning practice för det är en del av min morgonrutin.
När jag vaknar sätter jag mig upp i sängen och jag tar fram min anteckningsbok som jag använder som min dagbok och skriver ner tankar och känslor som jag har den dagen. Reflektioner, drömmar som jag har varit med om under natten, känslor inför dagen, lite gott och blandat. Jag kombinerar detta med att ta fram min affirmationslek som ger mig lite boost på min självkänsla och självförtroende och jag drar även några tarotkort som hjälper mig att skapa en plan över vad jag skulle kunna fokusera på idag som tar mig framåt.

Nummer 4: Ritualer vid nymåne, fullmåne & nyårsafton
När jag började få upp ett intresse för tarot och affirmationer så började jag även utföra olika manifesteringsritualer i samband med nymåne och fullmåne. Om du har ett intresse av tarot eller spiritualitet vet du vad jag pratar om annars kan det här absolut låta lite flummigt och det är helt okej om du tycker det.
Det som händer vid dessa ritualer är att jag skriver ner vad jag vill förändra och lägga till i mitt liv som hjälper mig att bli den bästa versionen av mig själv. Dessa rutiner hjälper mig att tro på min förmåga att skapa mitt drömliv och allt som det innehåller även om i dagsläget är svårt att föreställa sig att det skulle vara möjligt.
Jag utför gärna en ritual vid midsommar och vid nyår också för det finns inte mycket jag gillar mer än att drömma och jobba för mitt drömliv.

Nummer 5: Bjuda in något jag älskar att göra varje dag.
Den här är superviktig!
Oavsett vad som har hänt i mitt liv under 2020 så har jag tagit mig tid till att göra något som får mig att må bra och som gör mig lycklig. Det kan vara allt från att lyssna på klassisk musik och opera, skriva poesi, ligga på min spikmatta, bada i mitt badkar medans jag har en hemmagjord ansiktsmask. Self-care är nog det rätta ordet och det är så otroligt viktigt.
Så den här rutinen vill jag verkligen understryka att ta med i din vardag. Oavsett hur stressigt ditt liv är eller vad det nu kan vara som påverkar ditt liv på ett negativt sätt, ta några minuter för dig själv och gör något som får dig att må bra.

Nummer 6: Äta järnberikad mat
Jag har i 7 år varit blodgivare och då är det viktigt att hålla koll på sina järnnivåer, speciellt eftersom jag också är kvinna. Vid 2 tillfällen fick jag reda på att mina nivåer var alldeles för låga för att donera så inför den senaste kontrollen ändrade jag min kost och tog till mina kunskaper inom näringslära och började äta mer järnberikad mat.
Vid den senaste kontrollen hade mina nivåer gått upp från 23 till 54 (du ska ha minst 25) tack vare att jag såg till att äta mycket järnberikade grönsaker t.ex. Dessutom har dessa nya levnadsvanor fått mig att må mycket bättre fysiskt vilket jag är otroligt glad och tacksam över.

Nummer 7: Styrketräna
Under hösten kom jag igång med styrketräning hemma efter ett långt uppehåll och min kropp blev helt överlycklig.
När jag arbetade som massör var det otroligt viktigt att jag tog hand om mina egna muskler för att klara av det fysiska arbetet som massageyrket faktiskt är och nu när den tiden var över fick mina muskler vila på ett sätt som dom inte gillade. Men så fort jag startade att styrketräna framför allt magmusklerna och ryggen blev min hållning bättre och jag hade mindre ont i kroppen.
Styrketräna kan både vara fruktansvärt rolig och fruktansvärt tråkigt men din kropp kommer att tacka dig om du gör någon övning då och då.

Nummer 8: Återanvända glasburkar som dricksglas
Någon annan än jag som tar senapsburken som används till att griljera julskinkan och återanvänder den som dricksglas? Hur snygga är inte dessa glas? Jag kommer definitivt att samla på mig dessa glas under kommande år.
Jag har även tagit mindre syltburkar till dricksglas. Jag tycker det är en mysig känsla att ha dessa som dricksglas, även som smoothieglas.

Nummer 9: Skapa naturlig hudvård
Bland det roligaste som jag upptäckte under sommaren/hösten förra året var att skapa egen hudvård.
Jag testade bland annat att göra bodyscrub med björklöv, ansiktsolja med maskros och ansiktsvatten med daggkåpa. När jag la till dessa i min hudvårdsrutin började min hud att må helt fantastiskt och nu när vintern har kommit använder jag flitigt oljan med maskros för att slippa gå runt som en torris.
Jag längtar tills björklöven slår ut och jag kan skapa ny bodyscrub.

Nummer 10: Sluta lyssna på den negativa rösten i mitt huvud som försöker bryta ner min självkänsla och mitt självförtroende.
År 2020 hittade mina svaga punkter i min självkänsla och ibland tvekade hon inte att trycka lite extra på dom. Men jag har bestämt mig för att inte lyssna längre på den rösten som ockuperade stunder under 2020 utan istället byter jag ut negativitet mot tacksamhet.
Ta till exempel min kroppsuppfattning. Jag är i färd med att jobba lite extra med min kroppsuppfattning under 2021 och istället för att tänka något negativt som att "du har långt kvar innan du har skapat den kropp som du önskar" så kommer jag att tänka "Jag och min kropp är ett team och vi jobbar tillsammans för att skapa den kropp som vi vill ha och som mår fysiskt och psykiskt fantastiskt".
Det är fantastiskt hur ord påverkar oss och jag kan med säkerhet säga att tacksamhet är den bästa medicinen mot negativa tankar.

Jag vill avsluta med att dela med mig av mitt absoluta favoritcitat som kan hjälpa dig på din väg att navigera år 2021. Det går såhär: "The steps you take don´t have to be big. They just need to take you in the right direction."

Ha en fantastisk vecka så hörs vi snart.
Julia xx

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


10 vanor som följer med mig till år 2021

Blogginlägg

God fortsättning mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig Jul och Nyår trots rådande omständigheter och att ni känner er redo att möta vad 2021 har att komma med. Idag vill jag dela med mig av 10 stycken vanor som jag omfamnade under år 2020 som har följt med min in i […]

Julpyssel: Superfin ljusstake för värmeljus av trolldeg

Blogginlägg

Glad Lucia mina vänner! Jag hoppas att ni har haft en mysig lucia morgon och kanske en stund framför tv:n denna underbara tredje advent. I min familj har vi traditionen att kolla på lucia på tv klockan 7.00 medans vi dricker varm choklad med grädde, lussebulle och smörgås. Supermysigt! Jag tänkte att idag passar det […]

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Blogginlägg

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin! Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst! Jag hade sett olika […]

Mina bästa julfilmer som du måste se i år!

Blogginlägg

Okej mina vänner, det är dags att vi pratar julfilmer! Det finns inte många saker som är mysigare än att sätta sig i soffan med en kopp varm choklad med vispgrädde och kanel, lägga en film över benen och sätta igång en riktigt härlig julfilm som gör att man kommer i stämning medans snön faller […]

Planering inför adventspyssel!

Blogginlägg

Hej mina fina vänner! 3 månader sedan mitt senaste inlägg och nu är vi inne på det sista kapitlet av år 2020. Jag tror att många av er känner som jag att år 2020 har verkligen sugit musten ur oss men ska jag vara helt ärlig har detta år varit ett utav de bästa åren […]

Sommarsallad med pulled beans

Blogginlägg

Jag älskar att experimentera med mat och den senaste tiden har det varit en del vegetariskt på min matlista! Pulled beans är det senaste och jag har precis upptäckt att citronsaft som kryddning är en fantastisk sak att ha på när du har stekt klart bönorna. Om du även kryddar med lite salt, peppar och […]

Nytt poddavsnitt är ute!

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Den här veckan på podden The self-love sisterhood podcast pratar jag om hur vi ser på kroppshår i samhället. Det finns inte många bilder som gör människor mer obekväma än att se tjejer och kvinnor med hår på benen eller under armarna. Väldigt många tjejer tycker att det är jobbigt med kroppshår, […]

Hemmagjord bodyscrub med björklöv

Blogginlägg

Godmorgon mina vänner! Idag vill jag dela med mig av min älsklingsprodukt för torr hud. Detta är en produkt som går att göra året om och som håller väldigt länge om du förvarar den i kylen mellan användningarna. Jag pratar om en underbar hemmagjord bodyscrub med björklöv! Ända sen jag började få upp mitt intresse […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)