Hälsa på mina villkor

Bakarglädje! Recept: Honungsbröd

Igår var en riktig toppendag! Solen var framme hela dagen, höstlöven lyste i rött, gult och orange och jag hade en enorm inspiration till att baka bröd! men inte vilken typ av bröd som helst, utan bröd med honung!

Jag sökte på honungsbröd på google och fastnade för en superfin bild på sex väldigt snygga bröd, kom in på bloggen som hade lagt ut bilden och kopierade receptet. Efter några små modifieringar började jag baka och resultatet blev honungsbröd som blev riktiga snyggingar när de blev klara!
(De blev helt fantastiskt goda också!)

Honungsbröd (Riktiga puddingbröd!)
Ingredienser

5 dl vatten
1 dl mjölk
25 g färsk jäst
2 tsk salt
1-2 msk honung
11-12 dl mjöl

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Värm vatten och mjölk till fingervärme.
  3. Häll lite vätska på jästen så den löser sig och tillsätt honungen.
  4. Tillsätt resten av vätskan, salt och 1 dl mjöl åt gången. Det tar en stund att tillsätta 1 dl mjöl åt gången, men det är värt det! Bli inte orolig för att degen blir lös.
  5. Strö över lite mjöl på degen och låt den jäsa 1,5 h.
  6. Stjälp upp degen på riktigt mjölad bänk, då du inte ska knåda degen. Rulla den försiktigt och skär den sedan i sex delar.
  7. Lägg bröden på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Servera dessa snyggingar med en smakrik ost och gurka!

IMG_20151019_130228
IMG_20151019_142103
IMG_20151019_142523 IMG_20151019_142740 IMG_20151019_142751 IMG_20151019_144438 IMG_20151019_144429 IMG_20151019_145730