Hälsa på mina villkor

Recept: Underbara paleo brownies!

Finns det något godare än choklad? chokladbollar, brownies, mörk choklad, varm choklad, kladdkaka, ja det finns oändligt många varianter av godsaker som är gjorda på kakao. En av mina favoriter är brownies som, när den är perfekt, är en miniversion av en kladdig kladdkaka med mycket kakaosmak.
I lördags var jag på tjejkväll och då hade jag med mig dessa godsaker! De var mycket uppskattade och det är såklart alltid roligt när experiment blir lyckade!

Innan jag satte igång med bakningen var jag tvungen att göra mitt eget mandelmjöl som skulle vara en del av receptet. Innan har jag bara mixat mandlarna i en matberedare men den här gången ville jag att mandelmjölet skulle vara utan skal, så jag skållade mandlarna i kokat vatten och skalade dom innan de stoppades i mixern.

Det var verkligen superenkelt att skala mandlarna och vill du testa på det själv kan du följa det här receptet!

Kurera7 Kurera11


Kurera1

Recept Paleo brownies
Ingredienser

2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt kokosblomsocker/kokospalmsocker
1 tsk vaniljpulver (bourbon)
1,5 dl smält ekologisk kokosolja
1 dl ekologisk kakao/raw kakao
2 & 3/4 dl mandelmjöl (gärna hemmagjort)
½ tsk ekologiskt bakpulver
1 nypa flingsalt
1-1,5 dl hackad mörk choklad (minst 70%)

Kurera12

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätta i ett bakplåtspapper i en mindre form.
Smält kokosoljan och hacka chokladen i mindre bitar.

Kurera14

Ta sedan fram en skål och vispa ihop ägg, kokosblomsocker, vaniljpulver samt kokosoljan.
Det gör ingenting om kokosoljan fortfarande är lite varm. Du ska vispa till smeten är porös.

Kurera16 Kurera15

Ta fram ytterligare en skål och blanda i hop kakao, mandelmjöl samt flingsalt och bakpulver.
Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten under vispning. Häll till sist i den hackade chokladen.

Kurera17

Häll smeten i formen och glöm inte att spara lite till stunden du slickar skålen 😉
Grädda smeten i mitten av ugnen i cirka 17-20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig när du tar ut den!
Låt den svalna innan du skär den i mindre bitar.

Kurera2