Gillar du seg kola är det här receptet för dig! Endast två ingredienser eller tre beroende på om du vill göra med eller utan chokladsmak. Kolan innehåller inget tillsatt socker och bara en massa bra fetter och antioxidanter!
Ingredienser
3 dl naturella cashewnötter
10 st färska utkärnade dadlar
Chocolate toffee
+ 2-3 msk kakao
1. Börja med att mixa cashewnötterna fint i en mixer eller matberedare.
2. Tillsätt sedan dadlarna och mixa ihop till en deg.
För att göra chocolate toffee tillsätter du 2-3 msk kakao efter att du har mixat klart dadlarna med nötterna.
Börja med 2 msk och lägg i en tredje matsked om du vill ha mer chokladsmak.
3. Platta ut degen till en rektangel på ett bakplåtspapper och ställ in den i kylen i 15-20 minuter.
Om degen är oljig kan du "torka" av den med hushållspapper.
4. Dela kolan i mindre bitar och förvara den i kylen.
Om du vill kan du smälta 100g mörk choklad (minst 70%) om du gör chocolate toffee och applicera ett tunt lager.
Låt chokladen stelna innan du delar kolan i mindre bitar.