Hälsa på mina villkor

Chia Fresca

Gott nytt år och god fortsättning allihopa! Jag har haft ett fantastiskt 2014 och jag ser mycket fram emot vad 2015 har att erbjuda!

Jag vill börja det nya året med att delge ett recept jag upptäckte i går, som jag kunde smaka på i morse till frukost, nämligen Chia Fresca.
Chia Fresca är en vattenbaserad dryck gjord på chiafrön och limejuice som ska stå i kylen under natten så att chiafröet hinner absorbera upp vätskan. Det resulterar i ett lager av gelé runt fröet, som kanske inte låter så tilldragande, men det gör det lättare att dricka. Jag tillsatte tranbärsjuice till min Chia Fresca för att den skulle få mer smak.

Ingredienser (2 stora glas)
2 msk chiafrön
3 dl varmt vatten
3 dl tranbärsjuice
några droppar limejuice

Blanda i hop vattnet med chiafrön i en glasburk med lock, skaka och låt stå i kylen under natten. På morgonen tillsätter du 3 dl tranbärsjuice (osötad) och några droppar lime. Skaka om på nytt och häll upp i glas. Kan med fördel sparas i kylen och drickas på kvällen.

IMG_20150101_200433IMG_20150102_113208


Söndagssmoothie med blodapelsin, avokado & hallon

IMG_20141026_085312

Jag har alltid älskat smoothies, speciellt när dem innehåller hallon!
Det finns väldigt många olika sorters recept på smoothies på internet med den ena mysko kombinationen efter den andra. Jag har alltid tyckt att versionerna med avokado har varit mest mysko, men idag bestämde jag mig för att testa och göra en smoothie med just avokado för att se om det faktiskt var något att ha.
Resultatet blev fantastiskt gott!

Ingredienser (ett glas)
3 nävar frusna hallon
½ banan
½ mogen avokado
2 ½ dl blodapelsin juice

Mixa allt i en matberedare eller med stavmixer till en jämn smet och servera genast i ett stort glas. Toppa med några frusna hallon.


Underbara söndag!

Många av mina vänner tycker att söndag är den värsta dagen på hela veckan. Ofta handlar det om att de ska jobba på måndag och det är oftast början på veckan som är värst efter att ha haft lördag och söndag till återhämtning och avkoppling.

Själv älskar jag söndagar! Söndagar är för mig en dag då jag tar hand om mig lite extra, just för att kunna hantera måndagarna och resten av veckan bättre. På söndagar ser jag på film, åker till Gävle för att dansa jazzbalett 1 timme och lägger mig, efter dansen, i ett bubbel/badsalts bad och har bärbara datorn som sällskap med musik eller en film i bakgrunden. I badet blir det hårinpackning och en ansiktsmask.
Som sagt, söndagar för mig är en dag för lyx och hälsa på mina villkor!

modifierad 4

Lyxfrukost med varm choklad smaksatt med kanel, smoothie med hallon & banan och surdegsbröd med leverpastej

Modifierad

Min katt Zelda håller mig gärna sällskap i soffan när jag ser på film

modifierad5I väntan på att jazzbaletten ska starta i Gävle

Modifierad2

Hemmagjord pizza med skinka, färska champinjoner och ananas till middag

Modifierad3

Avkoppling efter dansen


Nytt fokus på bloggen!

Då var det dags för mig att byta infallsvinkel när det gäller mitt bloggande på Kurera.
För en tid sedan bestämde jag mig för att sluta med 5:2 metoden, då jag kände att metoden inte gav mig lika mycket som vid starten för över ett år sedan. Jag har varit väldigt nöjd med 5:2 metoden, men den uppfyllde inte alla kvar som jag har för att må bra.

Så, vad är min nya infallsvinkel?
Den nya bloggen heter Hälsa på mina villkor och det jag kommer att blogga om är hur jag hittar min hälsa på mina villkor i den stora hälsodjungeln som finns. Hur gör jag för att leva ett hälsosamt och välmående liv som är till för just mig? Vilka träningsformer passar mig? Vad äter jag för typ av mat? Hur kom jag fram till det? Jag kommer också att dela med mig av goda och enkla recept som jag har skapat, men också hittat hittat bland dessa fantastiska ” vanliga” människor och experter som bloggar runt om i landet.

Jag vill inspirera er som läser till att hitta vad är det som får er att må bra och det behöver inte handla om vad du stoppar i dig eller vad du tränar för typ av träningspass, utan det kan även handla om att sjunga, spela ett instrument eller skriva poesi.
Hälsa är så mycket mer än vad vi kanske tänker oss.

Jag tänkte börja med att dela med mig av ett smoothierecept med hallon och banan som passar till frukost eller mellanmål

IMG_20140923_133646

Ingredienser (1 stort glas eller två mindre)
1- 1 ½ dl frusna hallon
½ banan
1 msk baobabpulver
2 msk proteinpulver med chokladsmak (ex. fit for wellness)
3 dl vaniljyoghurt

Mixa allt i en mixer och strö över cacao nibs. Njut!

Cacao nibs och baobabpulver kan du hitta här: http://www.superfruit.com/Produkter-c-195-7.aspx