Hälsa på mina villkor

Recept: Nyttigt påskgodis!

12899361_1345402782142970_2103033579_o

Glad påsk allihopa!
Jag vaknade tidigt i morse och då sken solen och jag hade en enorm vårkänsla! Nu lyser solen med sin frånvaro men min vårkänsla finns kvar!


Efter min enormt lyckade tryffeltårta hade jag inspiration till att experimentera med nyttigt påskgodis! Jag gjorde även detta förra året, Nyttigt påskgodis och då var jag väldigt inne på tranbär och mandel.

Det här året har jag blivit helt insnöad på hasselnötter som rostad skapar en härlig nougatsmak till alla godsaker!

I årets nyttiga påskgodis har jag använt mig av:

Hasselnötter eller hasselnötssmör
Neutral kokosolja
Rå kakao
Agavesirap eller blomsterhonung
Mandel
Cashewnötter
Dadlar
Vaniljpulver
Flingsalt

Dessa ingredienser har jag varierat och skapat 4 helt underbara nyttiga påskrecept! Jag delar med mig av två av dessa 4 som är hasselnötstryffel och cookiedough bollar. Dessa två blev mest lyckad och absolut godast!

Ja mina vänner, det är kalorier i mitt påskgodis, men det är bra kalorier som kommer från rena livsmedel såsom nötter, honung & frukt. Livsmedel som är bra för din kropp och smakar fantastiskt gott!


 

12874252_1345208235495758_1646224162_o

Recept nummer 1. Hasselnötstryffel
Smakar som wienernougat fast godare!

Denna godbit är baserad på ingredienserna som jag använde till tryffeltårtans fyllning. Jag bjöd mina kollegor samt flera kunder i går på jobbet och alla tyckte det var fantastiskt gott! De tyckte att det påminde om wienernougat och jag gav även ut receptet till två intresserade.
Ingredienserna har anpassats till en stor sats som räcker till många! Vill du göra en mindre mängd är det bara att halvera receptet.

Ingredienser
4 dl rostade hasselnötter
1 dl flytande honung (gärna blomsterhonung)
1½ - 2 dl rå kakao
2 dl NEUTRAL kokosolja

1. Rosta hasselnötterna i 175 grader, 10 minuter mitt i ugnen.
2. Använd en handduk för att gnugga bort skalet.
3. Mixa nötterna i en matberedare fint.
4. Tillsätt de övriga ingredienserna.
5. Häll smeten i en liten form täckt med bakplåtspapper och ställ in i kylen i 40 minuter.
6. Skär hasselnötstryffeln i bitar och förvara i frysen.
Det går jättebra att frysa in till senare som du låter tina upp i kylen när du vill äta.


 

12899453_1345208218829093_1996239167_o

Recept nummer 2. Cookie dough bollar
En sats ger cirka 12-15 bollar

Jag är ett stort fan av glassen cookie dough från Ben & Jerrys och efter lite efterforskningar fick jag reda på att det är otroligt enkelt att göra sin egen cookie dough! Endast 3 ingredienser behövs och det blir så gott!

Ingredienser
2 dl naturella cashewnötter
1-2 msk flytande honung (gärna blomsterhonung)
1 nypa vaniljpulver
1 stor matsked NEUTRAL kokosolja

1. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en deg.
3. Rulla degen i bollar och ställ in i kylen i cirka 20 minuter.
Om du vill kan du dekorera bollarna med smält mörk choklad, minst 70 %.


 

Ha en jättefin påsk allihopa så hörs vi i nästa vecka!