Hälsa på mina villkor

Julpyssel: Julkrans av torkade apelsiner!

Under helgen vid första advent testade jag äntligen på att göra en krans av torkade apelsiner och den blev verkligen jättefin!
Den hänger just nu mitt emellan två fönster i vardagsrummet och till vänster hänger en adventsstjärna i guld som skiner ett fantastiskt fint ljus på den. Hur mysigt som helst!

Jag hade sett olika varianter av apelsinkransar på Pinterest som gav mig mycket inspiration och jag visste att jag hade en krans av typ rottingmaterial som jag kunde använda som stomme för det var väldigt tydligt att de som hade testat att göra en krans hade någon form av stomme.
Förutom torkade apelsinskivor som jag hade ordnat helgen innan hade jag en burk med kastanjer och grankottar som jag kunde använda som extra dekoration. Jag ville använda så mycket material från naturen som möjligt och det som blev över visste jag att jag kunde använda för att dekorera min adventsljusstake.

Okej, så hur gjorde jag min krans?

Mitt material:
Ca 30 torkade apelsinskivor i olika storlekar
Toppen av 2 grankottar
5 kastanjer i olika storlekar

Garn av lin och bomull
Hampasnöre
Limpistol
Stomme av rotting

Först och främst ville jag kunna återanvända stommen till nästa år och då jag skulle använda limpistol för att sätta fast mina apelsiner och övriga dekorationer så behövde jag vira något runt den som skulle vara lätt att få bort nästa år. Jag hittade ett jättefint garn bland alla mina garner i lin & bomull i en nyans som var nästan identisk som själva stommen. Jag snurrade garnet runt hela kransen och fäste tråden.

Sen började jag att lägga ut apelsinerna i olika konfigurationer för att se vad som passade bäst och när jag kände mig nöjd tog jag limpistolen och började sätta fast dom.
Resultatet blev verkligen över förväntan!
Jag tänkte först hade den som den såg ut med bara apelsiner men efter att ha lagt ut några kastanjer och toppen av två grankottar bestämde jag mig för att den behövde några fler dekorationer!

Såhär blev resultatet:

Fin eller hur!?
Och den luktar fantastiskt när man kommer i närheten.

Om du inte vill hänga upp den går det lika bra att sätta den i fönstret eller varför inte ha den som en dekoration på julbordet?
Jag ska definitivt göra en variant av den här kransen varje år. Kanske torka olika citrusfrukter för att få olika färger på kransen, till exempel blodapelsin och vanlig apelsin. Variationerna är oändliga!

Ha en fantastisk vecka!
Julia xx