Hälsa på mina villkor

Vegetarian Wednesday: Tomatröra med kidneybönor

Första gången jag fick smaka på den här tomatröran med kidneybönor var hos min storebror Johan och hans sambo Sara. Ska jag vara helt ärlig var jag skeptisk till en början när Johan började laga rätten, då bönor har inte varit en stor favorit för min del, men jag kände mig modig och åt det tillsammans med grönsaker, gräddfil och nachochips. Det var som att äta tacos fast en vegetarisk variant som var minst lika god!
Sedan dess har jag gjort den här rätten många gånger när jag är sugen på något enkelt som gått fort att laga och det är även en rätt som går hem hos min sambo Dennis!

Ingredienser
1 förpackning "I love Eco" krossade tomater (ICA)
1 förpackning ekologiska kidneybönor
1 grönsaksbuljong
ev. saften från ½ lime
1 vitlöksklyfta
chillikrydda
ingefära
cayenne

Ingredienser som Johan använder i sitt recept som jag har plockat bort
spiskummin
chipotle (burk)
socker

  1. Riv en vitlöksklyfta och stek den en stund i olja på låg värme.
  2. Skölj kidneybönorna och låt vattnet rinna av.
  3. Ha i förpackningen med krossade tomater, grönsaksbuljongen, krydda med valfria kryddor och tillsätt eventuellt saften från ½ lime.
  4. Sen kan du smaka av med salt, eventuellt lite socker om du anser att det är för syrligt.
    (Här kan du även tillsätta min brors ingredienser om du gillar smakerna).
  5. Låt det puttra tills vattnet kokat bort och den har fått en ganska fast konsistens.

Ät tomatröran med nachochips, färsk skivad banan, valfria grönsaker, riven ost och gräddfil! Det är supergott alternativ till tacokvällen!

IMG_20151021_144350 IMG_20151021_144501 IMG_20151021_144721
IMG_20151021_151934