Hälsa på mina villkor

Recept: Kladdkakans dag!

Vet ni vad jag älskar med oss svenskar? Vår förmåga att hitta på dagar då vi firar mat och bakverk!
Vi har kanelbullens dag i oktober, fettisdagen i februari, chokladbollens dag i maj och visste ni att det finns en dag som heter alla korvars dag i mars? Men idag är det den 7 november och då ska vi fira kladdkakans dag!

Jag har försökt många gånger att hitta det perfekta receptet på kladdkaka bakat med något annat än vetemjöl men det har misslyckats varje gång. Jag vill ha min kladdkaka seg och den ska gärna spricka när man skär den i bitar. Fungerar varje gång när jag bakar mitt klassiska recept med vetemjöl men försöker jag byta ut det mot rismjöl, potatismjöl eller något annat glutenfritt blir det fullkomligt misslyckat. Fram tills idag!

Det här underbara receptet är bakat med majsmjöl och den blev verkligen perfekt! Men tro inte på mitt ord utan testa själv och jag lovar att det är helt okej att baka en kladdkaka även fast det inte är kladdkakans dag. Varför inte till helgen!?


14971686_1546277045388875_958026300_o

Kladdkaka med majsmjöl
Ingredienser

100 gram smör eller bakmargarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl majsmjöl
3/4 dl-1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

+ kokosflingor/ströbröd eller något annat att "bröa" formen med

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (min var på ca.22-24 cm)
  3. Smält fettet och låt svalna
  4. Vispa ägg och socker fluffigt för att sedan tillsätta det smälta fettet
  5. Blanda majsmjöl och vaniljsocker i en annan bunke, sikta i kakaon
  6. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten
  7. Häll smeten i formen och grädda i ungefär 15 minuter.

Vänta tills kladdkakan har kallnat innan du äter den! Njut!

15007737_1546277082055538_356632241_o