Hälsa på mina villkor

Kyckling i lergryta med champinjoner

1896793_822480837768503_1516130154_n

 

 

 

 

 

 

 

Kyckling i lergryta med champinjoner (4port)

Ingredienser
1 hel kyckling
160 g färska champinjoner
1 helt äpple
2 dl matlagningsgrädde
Ingefära, chillikrydda, kanel, salt

Tillbehör: 250 g färsk blomkål

Lägg lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Dela champinjonerna i bitar och äpplet i skivor. Smörj in kyckling i salt, ingefära, chillikrydda och kanel. Lägg i 1/3 av champinjonerna och hälften av äpplena inuti kycklingen och lägg resterande i lergrytan. Häll över matlagningsgrädden.
Lägg den hela kycklingen ovanpå och ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen vara i ugnen 1 h- 1h 10 minuter.
När grillningen i ugnen är klar har det bildats en underbart god sky i botten. Sila den i en kastrull och häll i champinjonbitarna, plocka bort äppelbitarna. Du har nu en underbart god sky som blir en fantastiskt god sås att ha till! Servera detta tillsammans med blomkål som du mixat i matberedare, på så sätt får du nyttigt och gott blomkålsris.

Jag kan verkligen rekommendera att investera i en lergryta, du kan göra så himla mycket gott och det blir otroligt fettsnålt!


Marinerad kyckling med potatissallad

DSC_0008

 

 

 

 

 

 

Marinerad kyckling – Ingredienser (4 portioner)
3 st kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 msk mango chutney
1 vitlöksklyfta
Ingefära
Curry
Chillikrydda
Kanel

Potatissallad – Ingredienser (1 portion)
225 gram delikatesspotatis
1 tsk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
Dill
Citronpeppar

 

Dela kycklingfiléerna i bitar och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och ställ in skålen i kylskåpet, låt kycklingen marinera i 1 h.
När kycklingen marinerat klart, koka potatisen och börja stek kycklingen. Var försiktig med värmen på stekpannan så du inte bränner bitarna.
När potatisen kokat klart, dela dom i bitar men behåll skalet på! Tillsätt olivolja, vinäger, dill och citronpeppar. Njut!


Kycklingbullar med oregano!

DSC_0002Kycklingbullar med morot och oregano (4port)

Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten riven morot
1msk mangochutney
salt, peppar, oregano och chillikrydda

Skär kycklingfiléerna i bitar och häll i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn smet.
Rulla smeten till ca 40 st små bullar och stek i omgångar i en stekpanna. Stek i lite smör eller olja, annars fastnar bullarna!

Serveras med smakrika grönsaker som ruccola.