Kyckling i lergryta med champinjoner (4port)
Ingredienser
1 hel kyckling
160 g färska champinjoner
1 helt äpple
2 dl matlagningsgrädde
Ingefära, chillikrydda, kanel, salt
Tillbehör: 250 g färsk blomkål
Lägg lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Dela champinjonerna i bitar och äpplet i skivor. Smörj in kyckling i salt, ingefära, chillikrydda och kanel. Lägg i 1/3 av champinjonerna och hälften av äpplena inuti kycklingen och lägg resterande i lergrytan. Häll över matlagningsgrädden.
Lägg den hela kycklingen ovanpå och ställ in lergrytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen vara i ugnen 1 h- 1h 10 minuter.
När grillningen i ugnen är klar har det bildats en underbart god sky i botten. Sila den i en kastrull och häll i champinjonbitarna, plocka bort äppelbitarna. Du har nu en underbart god sky som blir en fantastiskt god sås att ha till! Servera detta tillsammans med blomkål som du mixat i matberedare, på så sätt får du nyttigt och gott blomkålsris.
Jag kan verkligen rekommendera att investera i en lergryta, du kan göra så himla mycket gott och det blir otroligt fettsnålt!