I mitt försök att testa olika maträtter med chiafrön och havremjölk började jag ta upp vanan att äta havregrynsgröt till frukost. Dessvärre är havregrynsgröt i sig en fruktansvärt tråkig måltid i sig, men lägger du till olika typer av frön blir det mycket godare!
Så med andra ord, det är dags för nya frukostvanor och här kommer två av mina absoluta favoriter!
Ett recept med chiafrön och ett utan.
Havregrynsgröt med krossade linfrön och chiafrön
Ingredienser 1 portion
1 dl havregryn
1 msk krossade linfrön
1 msk chiafrön
2 dl vatten
½ tsk salt
Tillagning i micro: 2 minuter på 750w
Servera med lingonsylt eller rivet äpple + lite kanel och valfri mjölk (klassisk eller havremjölk)
Grekisk yoghurt med honung och äpple + surdegsknäcke med leverpastej, färsk bladspenat och tomat
Ingredienser 1 portion
2 dl grekisk yoghurt
1- ½ tsk honung
1 litet äpple
ev. valnötter
1 surdegsknäcke
svensk leverpastej
färsk bladspenat
tomat