Hälsa på mina villkor

Recept: Fetaostfyllda paprikor och sötpotatisklyftor

Oj oj, det här receptet gick hem hos både mig och min sambo och det kommer vi definitivt att göra flera gånger!

Mitt mål är att försöka äta en hel del vegetarisk mat den här sommaren för omväxlingens skull, även om jag älskar grillat kött en härlig sommardag och det här receptet gör det mycket enkelt att uppnå mitt uppsatta mål.

Fetaostfyllda paprikor har jag gjort tidigare, men den här gången blandade jag i avokado och basilika som blev en total succé! Sötpotatis är ett relativt nytt livsmedel för mig, men det kommer säkert att bli mer och mer av det under sommaren, med tanke på hur gott det faktiskt är.
Receptet är gjord för två hela paprikor och en sötpotatis (passar 2 personer).

Fyllda paprikor

Ingredienser
2 paprikor
1  stor sötpotatis
100 g ekologisk fetaost
1 mogen avokado
½ dl ekologisk crème fraiche
färsk basilika
chillikrydda
salt, peppar
olivolja

1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och dela paprikorna på mitten + ta bort kärnorna.
2. Dela potatisen i tunna klyftor och lägg i en ugnsform som du smort med olivolja. Krydda med salt och peppar.
3. Grädda potatisen i 10 minuter (potatisen tar längre tid att bli klar än paprikorna).
4. Blanda crème fraiche, avokado och fetaost i en skål, krydda med chillikrydda och färsk basilika efter smak.
5. Fyll paprikorna med fetaost krämen och lägg i en ugnsfast form som även den är smord med olivolja.
6. Grädda paprikorna och potatisen i cirka 20 minuter.
7. Servera och njut!

Fylldpaprika med sötpotatis