Annons
Annons

Keso- och äppelkaka

Den här kakan passar utmärkt som mellanmål eller efter träning. Den har enbart en naturlig sötma från äpplena och en aning agavesirap som höjer blodsockret långsamt. Kakan innehåller bra med proteiner och mycket fett som är blodsockerreglerande.

Redaktionen

10 maj, 2012
Keso- och äppelkaka
Dela inlägget

Här är kakan som passar utmärkt som mellanmål eller efter träning. Sötman är helt naturlig och kommer från äpplen och gnuttan agavesirap, och höjer blodsockret långsamt. Kakan innehåller bra med proteiner och mycket fett som är blodsockerreglerande.

Innehåll, ca 12 st:
3 ägg
250 g keso
2-3 äpplen beroende på storlek
100 g kokosfett, valfritt med eller utan smak
½ dl krossade linfrön
1 dl pofibrer
2 tsk bakpulver
1 msk carobpulver (kan ersättas med kakaopulver)
2 tsk kanel
1 msk agavesirap
smör
sesamfrön

Smörj en form med löstagbar botten med smör och ”bröa” med sesamfrön. Riv äpplena fint. Vispa äggen hårt, ha i keson och fortsätt vispa så att kornen mosas lite. Rör ner äpplen, kokosfett, krossade linfrön, pofibrer, carob, agavesirap och kanel.

Ha till sist i bakpulver. Carob ger en något mildare smak jämfört med kakao. Grädda kakan i 200 grader i ca 30-40 min. Låt den bli kall innan servering, gärna kylskåpskall.

Ät den gärna med lite vispad grädde eller naturell yogurt.

Håller i kylskåp minst en vecka, efter det vet jag inte då den är slut vid det laget hemma hos mig.

Recept av Maili Kärki

Annons
Annons