Fakta
Receptet kommer från Holistic.Älskar du chokladiga efterrätter som kladdkaka – men vill vill samtidigt äta nyttigt och undvika ingredienser som vetemjöl, tvivelaktiga tillsatser och raffinerat bordssocker?
Vad bra! Då har du nämligen landat på helt rätt recept. Receptet är helt veganskt.
Ingredienser
3 dl valfritt nötmjöl
2 dl kokossocker
1,5 dl kakao
2 dl växtbaserad mjölk
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
5 msk Holistic Kokosolja
1 tsk bakpulver
1 mosad banan
Hackade nötter och mörk choklad som topping
Vispad kokosgrädde
► Läs också: Rent mjöl i påsen? Här är guiden till olika sorters mjöl
Gör så härSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananen med en gaffel och blanda med de torra ingredienserna. Smält kokosoljan och blanda även ner den. Ha ner smeten i en springform eller ugnsform med kant, smörj innan med kokosolja. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, under tiden hackar du nötterna som du vill ha ovanpå och eventuellt lite mörk choklad. Ta ut kakan och ha på nötterna och chokladen och ställ in igen i cirka fem minuter till.
Tips! Hacka ner choklad bitar i smeten om du vill ha den ännu kladdigare.
Skär i rutor och servera med vispad kokosgrädde eller bara som de är.
► Läs också: Raw chokladtårta med smak av banan och kola
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!