Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Rigmor piggare och smidigare med Astaxin

Foto: Ateljé Photos 4 U

Knepet: Så blir du piggare och smidigare

Fakta

Astaxantin är en av naturens kraftigaste antioxidanter med bevisad antiinflammatorisk förmåga. Den stärker även immunförsvaret och förbättrar fysisk prestation.

Lite orkeslös och stel i lederna får man väl räkna med att bli i takt med att åren går, eller? Inte nödvändigtvis. Här är i alla fall knepet som gjorde hela skillnaden för Rigmor, 56.

Rigmor äter det dagligen kosttillskottet Astaxin och är jättenöjd. Plötsligt började vardagen att rulla på lite lättare.
– Ja, hur ska man förklara det? Som alla vet händer det ju saker med kroppen när åren går. Personligen kände jag att jag har fick mindre energi och blev stelare i lederna. Att resa sig ur en låg fåtölj gick inte lika smidigt som förr till exempel, och jag som är en riktig promenadmänniska började tappa energi till att ta mig ut och gå. Så tråkigt! Det där fick mig att börja fundera på vad som fanns att göra, OM det fanns något att göra, säger Rigmor.

Fick rekommendation
Hon handlar gärna i sin lokala hälsokostbutik och efter att ha sett reklam för ett vitaliserande kosttillskott på TV gick hon in i butiken och frågade om de eventuellt hade något liknande.
– Jag gillar ju hälsokost och var ute efter något allmänt stärkande och uppiggande. Något hälsosamt som kunde ge mig en liten kick i vardagen helt enkelt. När jag berättade det rekommenderade personalen mig Astaxin, och det är jag glad för med tanke på vad det har gjort för mig.

Rikt på antioxidanter
Astaxin är ett kosttillskott rikt på antioxidanterna astaxanthin, vitamin C och E. Det kan ge upphov till många positiva effekter i kroppen, som ett väl fungerande immunsystem, god mag- och tarmhälsa samt bevarande av god muskelfunktion och återhämtning efter ansträngning.
– Det var som om jag lämnade in kroppen på smörjning. Med Astaxin fick jag efter någon månad eller två tillbaka både energi och rörlighet, och effekten kom precis när det hade börjat bli mörkt och kallt ute och vem behöver inte energi då?!

 

"Kan ta ut stegen mer"
Rigmor märkte effekten tydligt i sin vardag. Hon jobbar på en utställning och har hand om en butik, och det blir mycket lyft och kliv upp och ner hela tiden. Men numera går allting mycket smidigare i och med att kroppen samarbetar på ett annat sätt.
– Samma sak när jag är ute och går. Det är som om benen automatiskt rör sig fortare och jag kan ta ut stegen mer nu. Jättetrevlig effekt! Jag har också märkt att magen har blivit lugnare. Ytterligare ett plus är att man bara behöver ta en enda tablett Astaxin per dag. Är det fler att hålla reda på kan man ibland råka glömma att ta tabletterna och då blir ju inte effekten densamma.

Passar alla åldrar
Astaxin är ett tillskott som passar alla åldrar. När hon märkte att det var bra tipsade Rigmor sin 88-åriga mamma, som då också började äta det.
– Mamma var trött i kroppen och orkade inte göra så mycket längre. Men så kom jag och hälsade på en dag och då hade hon plötsligt bakat kakor, vilket inte hade hänt på väldigt länge. Mamma hade inte tänkt så mycket på det, men hon insåg att hon ju hade känt sig mycket piggare på sistone. Enda skillnaden var att hon hade börjat äta Astaxin.

Tipsar andra
Även Rigmors man äter numera Astaxin. Han har psoriasis och har inte märkt någon skillnad på sina utslag. Däremot känner han sig mycket piggare och den stelhet han hade fått i lederna på grund av sin sjukdom har minskat mycket.
– Så vi är flera stycken bara i min krets som har märkt en tydlig effekt. Astaxin är ett jättebra komplement i vardagen om man känner sig lite stel och trött. Jag rekommenderar det varmt!

Av Jennie Pettersson


Fakta

Astaxantin är en av naturens kraftigaste antioxidanter med bevisad antiinflammatorisk förmåga. Den stärker även immunförsvaret och förbättrar fysisk prestation.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Doktor känner på patients hals

Så kan du påverka din sköldkörtel

Hälsa

En halv miljon svenskar har diagnostiserats med sköldkörtelsjukdom. Det vanligaste är en underfunktion i sköldkörteln och åtta av tio som drabbas är kvinnor. Den kinesiska medicinen ställer ingen diagnos när det kommer till sköldkörteln. Det ser symtomen som brister av vitala substanser. Kurera pratade med Diamantis Koukouvinos som är naturläkare i kinesisk medicin om hur han behandlar sina patienter med sköldkörtelrubbningar.

Matrester på en köksbänk med en stekpanna och en röd kastrull i bakgrunden

Zero waste – så nollar du ditt matavfall i köket

Eko/miljö

Hela 200 000 ton onödigt matsvinn produceras av de svenska hemmen varje år. Och 224 000 ton hälls ut i avloppet. Vi behöver helt enkelt bli bättre på att återvinna mat och bli mer kreativa i vår matlagning, för att vända trenden, det menar bokaktuella Karin Bohlin - som också bjuder på ett smarrigt "restrecept".

 

kvinna som håller blommor framför underlivet

Tvättar du underlivet rätt?

Hälsa

Besvär i underlivet är ett problem hos många kvinnor som vi sällan pratar om. Irritation som torrhet, klåda och svamp kan påverka humör som samliv. Hur tvättar du själv ditt underliv? Med vatten, tvål eller en duschgelé? Det ska du inte göra! Rätt intimvård kan återställa balansen i underlivet och du kan bli kvitt dina besvär.  

3 burkar med kosttillskott

Tävla och vinn i Kureras julkalender

Julkalender

Det lackar mot jul – och vad är då bättre än vakna varje morgon till en julkalender? I år har vi på Kurera laddat kalendern med allt från nyttiga vitaminer och välgörande kosttillskott till hudvård och konsultationer av våra experter. Varje morgon mellan 1 december och ända fram till julafton öppnar vi en ny lucka och ger dig en ny chans att vinna! Luckan öppnas klockan 05.30 och stängs vid midnatt.

porträttbild kvinna

Hög dos C-vitamin håller Camilla frisk

Hälsa

Camilla Eide jobbar som butiksbiträde och har en son som precis börjat förskoleklass. Hon exponeras med andra ord mycket för virus och bakterier. För att slippa förkylningar är Camilla noga med vad hon äter. För ett år sedan började hon ta en C-vitamin som stannar i kroppen under ett dygn, för att hålla sig frisk. 

kvinna som håller sig för magen

Låt bitterörter lugna orolig mage

Hälsa

Har det blivit för mycket av det goda? Tillfälliga besvär med magen drabbar alla någon gång. Lugn, det finns enkel och naturlig hjälp. Och snabb! Bitterörter är första hjälpen för matsmältningssystem som hamnat i obalans.

 

Rödvit katt tittar på chokladmuffins i granris

Så märker du om din katt fått chokladförgiftning

Husdjur

Temadagen Kattens dag infaller samma dag som första advent varje år, alltså söndag 29 november! En dag att både fira och uppmärksamma de älskade fyrbenta vännerna och adventsmysa. Men tänk på att hålla praliner eller rawfoodbollar med kakao borta från din katt – den kan nämligen drabbas av chokladförgiftning om den äter kakao.

nypon buskar

Nypon dämpar värken i lederna

Hälsa

Artros är vår vanligaste kroniska sjukdom, och inflammation i lederna kan ge smärtor som begränsar vardagen. Men det finns flera naturliga ämnen som kan få värken att avta, som nypon och vitamin C – och kondroitin från nötkreatur. Kurera har talat med smärtläkaren Bo Dettner om naturlig smärtlindring för ledbesvären.

ben

Hjälp mot kryp i benen

Hälsa

Det pirrar, kryper och smärtar i benen – och sömnen blir lidande. Restless legs är en pina för den som drabbas. Ny spännande forskning visar att spårämnet selen kan hjälpa vid lätta till medelsvåra symtom. Kurera har pratat med Jan Ulfberg, docenten och specialistläkaren som forskat på restless legs i 30 år och sett patienter bli hjälpta.

 

två kvinnor kör plankan

Vad är bäst? Kondition- eller styrketräning

Hälsa

Vi som gillar att träna pratar gärna länge och ofta om vad som är bästa sättet att träna. Är det styrketräning eller kanske konditionsträning? Färsk forskning visade att båda sätten är bra, men på olika sätt. Vill du slippa typ 2 diabetes ska du förbättra konditionen, men för viktnedgång och andra sjukdomar är valet inte lika uppenbart.

kvinna

Örten motade hormonell oro

Hälsa

För tre år sedan fick Gloria Tonnvik svår ångest. Humöret gick upp och ner och sömnlösheten tärde. Läkare gav diagnosen PMDS, en svårare form av PMS och hon fick antidepressiv medicin – men det ville inte Gloria ta. Lösningen kom i form av en ayurvedisk ört – ashwagandha.

kvinna tittar ut genom fönster

Naturlig hjälp mot depression

Hälsa

Håller oron på att ta över din vardag? Många lever med malande tankar – och även om det är helt naturligt så är det viktigt att vara vaksam på hur det påverkar livet och kroppen. Ett växtbaserat läkemedel med johannesört kan dämpa oro och ångest, utan biverkningar eller risk för beroende.

kvinna med hund

Så slapp Emelie knäsmärtan

Hälsa

En svår skidolycka trasade sönder knäet för Emelie von der Burg. Två operationer och en lyckosam rehabilitering gjorde henne bra igen. Men tio år senare började knät smärta – plötsligt och helt utan anledning. Då tog veterinären Emelie till samma metod som hon rekommenderar till djuren: ett tillskott med grönläppad mussla. Och nu är hon smärtfri igen.

 

Skål med kokosyoghurt toppad med bär och granola

Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Recept

Njut av en egen yoghurt till frukost eller mellis, gjord på kokosmjölk och boostad med välgörande probiotika, men fri från tillsatser. Inspireras av detta recept från Kureras bloggare Sophie Bohnstedt. Allra godast blir den toppad med immunstärkande bär och knaprig granola.

 

händer som håller i havtronsbär

Det röda guldet som smörjer slemhinnorna

Hälsa

Fettsyran omega-7 återfuktar slemhinnor i hela kroppen. Ögon, mun och underliv, men också tarmen har slemhinnor som mår bättre av fettsyran. Dessutom gör den gott för huden. Sår läker snabbare och rynkor minskar på djupet. Havtornsbären från Tibet lär vara de mest antioxidantrika i hela världen. Redan efter en månad kommer effekten.

Närbild på bokomslaget "Magnus Carlsons hållbarhetsresa"

Magnus Carlson: Så gör du en klimatplan!

Eko/miljö

Många av oss vill göra något, eller mycket, för att rädda planeten. Men det är desto svårare att veta hur man ska bära sig åt. Någon som har lagt om sin livsstil och vet att det går är miljöengagerade sångaren Magnus Carlson från Weeping willows, som i sin nya bok presenterar hur du gör en klimatplan!