Annons
Annons

Kolabollar med smak av pepparkaka

Fira in första advent med nära och kära och bjud på dessa lika smarriga som näringsrika bollar med kola- och pepparkakssmak. Food pharmacy-tjejernas julgodisfavoriter!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
26 november, 2022
Kolabollar med smak av pepparkaka

Fira in första advent med nära och kära och bjud på dessa lika smarriga som näringsrika bollar med kola- och pepparkakssmak. Food pharmacy-tjejernas julgodisfavoriter!

Receptet kommer från Lina Nertby Aurell och Mia Clase, även kända som Food Pharmacy.

De är aktuella med en ”best of-kokbok” där de samlat en radda av sina bästa och godaste recept för alla tillfällen: ”Absolut Food Pharmacy” (The Book Affair).

”För andra årstider – våga smaksätta med till exempel kardemumma, lakritspulver eller citronzest. Eller kör på vårt originalrecept som är helt utan smaksättning!”, tipsar Mia och Lina i boken.

LÄS OCKSÅ: Goda glutenfria lussekatter och saffranssnurror

Boken Absolut Food pharmacy

 

Ingredienser

15 bollar
20 dadlar, urkärnade
1 tsk salt
½ dl kallpressad kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 msk pepparkakskrydda
100 g mörk choklad (minst 70 % kakao)
Ev. riven kokos och pepparkakskrydda till garnering
Små grillpinnar i trä

LÄS OCKSÅ: Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker

Gör så här

Lägg dadlarna i en mixer med salt, kokosolja, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Mixa tills allt blir blankt och segt (håll ut, det tar nog lite längre tid än vad du kanske tror).
Rulla smeten till små bollar och ställ i frysen.
Smält chokladen i ett vattenbad. Stoppa en pinne i varje boll och doppa sedan bollarna i chokladen. Strö eventuellt över lite kokos och pepparkakskrydda.
Låt bollarna stå i glas tills chokladen har stelnat helt. Ta bort pinnarna ur bollarna.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons