Annons
Annons

Krämig ostkaka

Denna krämig ostkaka har en underbar smak och konsistens. Serveras med bär.

Redaktionen

19 november, 2012
Krämig ostkaka
Dela inlägget

Denna ostkaka har en underbar smak och konsistens. Receptet kommer från Jørn Utheim genom Bergo Hotell, Beitostølen.

Ingredienser
1 paket kex, till exempel Bixit, Kornmo eller Digestives.
115 gram mjukt mejerismör
2 1/4 dl ananasjuice
6 plattor gelatin
2 dl (180 g) Sukrin
400 gram krämost (två paket philadelphia-ost)
1 1/2 msk citronsaft
1/3 liter vispgrädde

Gör så här
Krossa kexen och blanda de med smöret.
Tryck kexblandingen väl ut i botten av en smörad springform, 24 cm.
Lägg gelatinplatterna i ananasjuicen i fem minuter.
Rör ihop ost och citronsaft.
Vispa grädden mjuk.
Ta all Sukrinen i ananasjuicen och värm upp detta till gelatinplater och Sukrin är helt upplöst.
Blanda gräddblandningen med ostmassan, och rör väl medans du häller i juiceblandingen i en tunn stråle.
Häll ost/gräddblandingen över kexbottnen och sätt kakan till kylning.
Garnera med bär eller ananasbitar.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 292 kcal • protein: 9,6 • kolhydrater: 14,1 • fett: 21,8 • fiber: 1,2

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons