Annons
Annons

Krispig vårsallad med kallrökt lax och fetakräm

Nu när våren tagit plats till fullo är det dags för lite lättare rätter, här är ett tips på god fräsch och nyttig lunchrätt med smak av krispigt äpple och knapriga hasselnötter.

Redaktionen

29 april, 2018
Krispig vårsallad med kallrökt lax och fetakräm
Dela inlägget

Nu när våren tagit plats till fullo är det dags för lite lättare rätter, här är ett tips på god fräsch och nyttig lunchrätt med smak av krispigt äpple och knapriga hasselnötter.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Ingredienser

1 1/2 deciliter helt bovete
2 ekologiska svenska äpplen
1 tsk limesaft
300 gram ekologisk stjälkselleri
300 gram ekologisk vitkål
35 gram hasselnötter
300 gram ekologisk kallrökt lax
Färsk ekologisk persilja till garnering

Senapsdressing
1 msk dijonsenap
2 msk agavesirap
2 msk fransk äppelcidervinäger
2 msk extra jungfruolivolja
2 krm himalayasalt
1 krm svartpeppar

Fetaostkräm
100 gram ekologisk fetaost
1 decilliter ekologisk gräddfil
himalayasalt, svartpeppar

Gör så här

Skölj bovetet väl och lägg i blöt i minst åtta timmar eller över natten. Rosta hasselnötterna i en het, torr stekpanna. Låt svalna. Linda in nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av skalet. Hacka nötterna grovt.

Skala och strimla äpplena fint. Häll över limesaften och blanda runt. Ansa och skär stjälksellerin tunt på tvären. Strimla vitkålen fint. Skölj av bovetet väl. Blanda bovete, äpple, stjälkselleri och vitkål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, häll över salladen och blanda runt.

Mosa fetaosten, rör ihop med gräddfilen, smaka eventuellt av med himalayasalt och svartpeppar. Servera med kallrökt lax, toppa med hasselnötter och färsk persilja.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons