Mörkhårig kvinna med fin hyr ler

Kurera testar ansiktskrämer

Med kylan kommer för många den så kallade "vinterhuden". Här är tipsen för dig som vill ha en len och fin hy även under höst och vinter.

Ansiktet får stå emot många påfrestningar. Årstidsskiftningar, vind, väder, föroreningar och inte minst – allt tvättande av det. Faktorer som alla påskyndar hudens åldrande, något som vi gärna förhindrar. Det finns mängder med fantastiska krämer. Ekologiska, utan konstigheter, för torr och känslig hy, hy med rynkor, finnig tonårshud och mycket mer. Men hur vet man vilken man ska välja? Kurera testar och jämför.

 

Bilder på i texten nämnda produkter

Foto: Malin Duvstedt

Sensitive Derm - Face Moisturizer

Krämen är lätt, den går snabbt in i huden och den gör huden supermjuk och len. Den innehåller pepparmint vilket verkligen känns, huden känns lugnad och svalkad efter att man smort in den. Som tur är doftar den inte pepparmint, vilket ofta associeras med fotkrämer. Den här krämen är helt doftfri och har i övrigt ett strålande innehåll. Ett perfekt alternativ om du är extremt känslig.

Pomegranate - Firming Day Creme
Vilken kräm! Den doftar ljuvligt och är fantastiskt skön att använda. Inte för fet och inte heller för tunn. Krämen har ett kanonfint innehåll, rikligt med näring och granatäppelkärnolja med skyddande antioxidanter. Huden känns riktigt fräsch efter att man smort in sig, som att den fått en energikick. Jag tycker även att huden känns fastare och ser yngre ut med den här krämen.

Rosencreme
Rosenkrämen är en ganska fet dagkräm, man känner verkligen att den är passande för torr och även för känslig hy. Huden känns lugn efter att man smort in sig. Även rodnad hy och hud med brustna blodkärl lugnas och ser mycket mer harmonisk ut. Krämen har likt alla Dr Hauschkas produkter ett jättefint innehåll. Rosenkrämen har inte heller helt otippat en ljuvlig doft av rosor.

 

Vitaminkur
Krämen som har lite extra av allt. Man både ser i innehållsförteckningen och känner på krämen
att det är en kräm för de stunder då huden behöver lite extra vård. Den har en krämig konsistens och en behagligt mild och fin doft. Trots att den är väldigt krämig går den snabbt in i huden
och känns inte alls kladdig. Passar alldeles utmärkt som nattkräm, framförallt under vinterhalvåret.

Secuvie Skin Repair - Day & Night Creme
Den här krämen känns verkligen skön att smörja på huden. Den har en speciell med ändå väldigt fräsch apelsindoft. Och vilken effekt! Den läker alla små skavanker i ansiktet. Finnar, ärr och röd irriterad hud, den lugnar allt. Krämen har dessutom ett superfint innehåll; inga färgämnen, syntetisk doft, parabener, PEG eller andra konserveringsmedel. Den här krämen ska alla med hudproblem testa.

Fler tester hittar du under fliken Kurera testar.

Av Johanna Gustafsson 


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Fett från fisk dämpar inflammationer i kroppen

Forskning

Balansen mellan ditt intag av omega-3 och omega-6 påverkar din risk för inflammation. En kost rik på omega-3 minskar risken att drabbas. Studierna på omega-3 har dock varit tvetydiga – vilket bland annat beror på att alla fiskoljor helt enkelt inte är lika. Uppsalaprofessorn Tom Saldeen har forskat på just fiskolja. Kurera bad honom förkla­ra varför vissa oljor inte har någon effekt alls – medan andra har en signifikant antiinflammatorisk effekt på bland annat hjärta, kärl och leder.

Enzymerna lugnade Karins mage

Hälsa

Ett aktivt liv med familj, karriär och träning. Men en mage som reagerar precis före ett spännande möte eller när spinningpasset ska börja, ställer till det. Lösningen – några kapslar med örter och enzymer.

“Mångfald och artrikedom gynnar alla bin”

Övrigt

Idag 20 maj firas honungbina över hela världen. I Slovenien, som ligger bakom införandet av World Bee Day, håller man honungsbiet högt och biodlingen har traditionellt hög status. I Danmark har det däremot utbrutit en infekterad konflikt mellan anhängare till de vilda bina och biodlarna och deras honungsbin. I Sverige menar forskare att konflikten är onödig.

 

5 enkla steg för att äta nyttigare

Kost

Jenny Westman och Linnea Eriksson är fullfjädrade hälsopedagoger och proffsiga matbloggare med ett välbesökt Instagramkonto, som är en total dröm för alla foodies. De utsågs till Årets hälsobloggare 2017 – och tycker att det är viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med livets alla utmaningar. Här delar de med sig av fem tips för hur du enkelt äter nyttigare – och avslöjar vad de själva äter för dagliga kosttillskott.

Smartphone med podden synlig - petra månström infälld

Kunskapsföretaget lanserar hälsopodd

Allmänt

Ihop med poddkändisen Petra Månström drar nu hälso- och kunskapsföretaget Holistic igång en ny podd. Tanken är att inspirera och sprida kunskap om nya vägar till hälsa och välmående - men utan pekpinnar och orimliga krav. "Tillsammans har vi skapat podden som jag så länge har letat efter. En podd som alla kan ta till sig", säger programledaren Petra Månström.

 

 

Nutritionisten: Vad är kalorirestriktion?

Kost

Kalorirestriktion är när man äter färre kalorier men ändå får i sig tillräckligt med näring. Det har länge varit känt att en minskning av intaget av kalorier främjar hälsan. Hälsosam kalorirestriktion ger positiva effekter på vikt och hjärt-kärlhälsa men extrem kalorirestriktion eller självsvält är varken bra för hälsan eller effektiv vid viktminskning, varnar Lina Åhlén.

Din favoritmusik aktiverar hjärnans belöningssystem

Mental hälsa

Dopamin spelar en direkt roll i den känsla av välmående som framkallas av att lyssna på musik vi tycker om visar en ny studie. Att lyssna på den musik du älskar gör att din hjärna frigör mer dopamin – en kemikalie som gör att vi känner oss engagerade och motiverade och som spelar en viktig roll för människans känslomässiga och kognitiva funktion. 

 

Större risk att dö efter operation för singlar och lågutbildade

Forskning

Det finns en tydlig koppling mellan sociala faktorer och risken att avlida efter bypassoperation. Personer som lever ensamma eller saknar vidareutbildning befinner sig i större utsträckning i riskzonen än personer som lever i par eller har "Det är första gången man kan se att de sociala förutsättningarna har så stark koppling till den förväntade livslängden efter operationen", säger Susanne Nielsen, forskare vid Göteborgs universitet.

Skönhetspanelen testar ansiktsmasker

Hud

Lägg en ansiktsmask – blunda och vila medan masken gör sitt på huden. Bättre boost för både hud och själ får man leta efter. Kureras skönhetspanel har testat några ekologiska ansiktsmasker och hittat en favorit.

 

Artros: Hjälper ingefära och gurkmeja?

TV

Flera studier på ingefära och kurkumin – den verksamma ingrediensen i gurkmeja – pekar enstämmigt på att dessa har antiinflammatoriska effekter. Forskarna vet till och med vilka komponenter i kroppen som örterna påverkar och hur – och har sett effekt vid bland annat artros.

Karin Björkegren Jones

”Det är aldrig för sent att investera i sin hälsa”

Intervju

Aldrig förr har det pratats så mycket om klimakteriet och kvinnors hälsa som nu. Yogaläraren, författaren och hälsoprofilen Karin Björkegren Jones har under 30 år belyst kvinnohälsa i artiklar, böcker, via yogan och nu i podden Kvinnoliv. Karin tycker att kvinnor ska kräva att bli lyssnade på när de söker vård. Det ska vara en självklarhet att ha rätt till olika behandlingsmetoder och mediciner och kanske det allra viktigaste – vi ska lära av våra erfarenheter och varandra och jobba förebyggande för att bibehålla hälsan långt upp i åren.

Nypon håller Sofies artros i schack

Hälsa

Artros i fingrarna höll på att sätta stopp för Sofie Turses dröm att bli fysioterapeut. Hon ville inte långtidsbehandla sin artros med traditionella värktabletter. Ett extrakt av strandnypon blev hennes räddning.