Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hårprodukter

Foto: Malin Duvstedt

Kurera testar: Vård för vackert hår

Hår som utsätts för sommarens sol och salta stänk behöver extra mycket vård. Torrt hår med toppar som klyver sig och hårstrån som går av vill ingen drabbas av. Kurera har testat sig fram och tipsar här om sex fantastiska produkter för starkt, vackert och mjukt hår.

Proteinschampo
Fantastiskt schampo som både känns otroligt lyxigt och krämigt. Den milda tvättsubstansen från kokos rengör håret utan att torka ut det, göra det strävt och trassligt. Håret känns faktiskt mjukare efter än innan schamponering vilket är ovanligt. Schampot innehåller proteiner som stärker och bygger upp svagt hår och är utan tillsatt vatten vilket gör schampot otroligt drygt, en liten klick är allt som behövs. Mild doft av rosor.

Reconstructing Treatment
Mirakelinpackning nummer ett! En 15-minutersbehandling medan du står i duschen eller under natten gör håret som nytt. Allt trassel och friss försvinner och håret blir supermjukt. Definitivt ett måste att ta med på sol- och badsemestern när håret tar extra mycket stryk. Inpackningen innehåller bland annat godsaker som fuktgivande aloe vera, vallört samt vårdande mandel-, jojoba-  och solrosolja. Och den doftar mumma!

Neem Hair Oil
En grym hårolja utan silikoner och mineralolja. Innehåller istället dyrbara växtoljor och växtextrakt från reparerande neemblad, lugnande kamomill och cirkulationsfrämjande rosmarin. Den appliceras lättast i lätt fuktat eller blött hår och bör sitta i minst 15 minuter. Antingen innan duschen eller över natten. En mindre mängd olja kan också dras i topparna efter duschen utan att håret ser flottigt ut. Massage i hårbotten stimulerar hårväxten.

 

Hair Optimizer
Ett näringstillskott för starkt och friskt hår som både tillför de näringsämnen som håret byggs upp av samt ökar cirkulationen i hårbotten så att näringen når ända ut till hårsäckarna. Ingen quickfix men efter tre till sex månader kan ett starkare, tjockare och fylligare hår uppnås. Stort plus för att den dessutom innehåller ekologiskt odlade växtextrakt. Det är lätt att glömma, men håret behöver även vård inifrån för att må bra.

Seal & Shine Leave-in Conditioner
Ett spraybalsam som är både utredande och vårdande. Dessutom gör det håret extra mjukt och glansigt helt utan att tynga ner det vilket är fantastiskt. Balsamet ger också ett skydd mot värme, sol, salt, klorvatten och andra yttre påfrestningar. I och med att spraybalsamet inte sköljs ur är det också bra att det innehåller stor del naturliga örter och mjukgörare. Superenkelt att ha med till badplatsen en solig sommardag.

Jojoba Conditioner
Naturliga balsam som är mjukgörande och utredande är allt annat än lätt att hitta men det här jojobabalsamet från Faith in Nature är både naturligt och riktigt bra. Det har en härlig doft av fruktig apelsin och lugn ylang-ylang, och är lätt att fördela i håret. För bästa effekt behöver det sitta i några minuter innan det sköljs ur. Balsamet är dessutom biologiskt nedbrytbart och miljövänligt. Passar normalt till torrt hår.

Av Johanna Gustafsson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

 

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.