Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Johanna Bjurström

Foto: Michael McLain

Kureras skönhetsexpert nominerad till eko-pris

Johanna Bjurström

Ålder: 43
Bor: Stockholm
Gör: Hudterapeut, skönhetsexpert på Kurera och driver skolan Holistic Health Academy där hon har olika utbildningar för hälso- och livsstilsterapeuter. Hon vidareutbildar hudterapeuter till så kallade advanced skin therapists, vilket innebär att de arbetar utifrån ett holistiskt och funktionsmedicinskt synsätt. Har även ett coachningprogram.
Familj: Maken Fredrik och två barn, Nathalie, 19, och William, 17.
Så mår jag bra: När jag mediterar, djupandas och äter grön mat.

Ett holistiskt perspektiv på huden och fokus på ekologiska och naturliga produkter som inte belastar kroppen och miljön negativt.
Det är några av ledorden för Kureras skönhetsexpert Johanna Bjurström som nu nominerats till ett eko-pris.

Att se huden ur ett holistiskt perspektiv och jobba med hållbara skönhetsprodukter är något som Kureras skönhetsexpert Johanna Bjurström brinner för.
– Jag tittar alltid att de hudvårdsprodukter som jag arbetar med och rekommenderar är framtagna på ett schysst sätt, har ett bra innehåll, har en miljövänlig förpackning, och att produkterna inte har transporterats onödigt mycket.

 

LÄS OCKSÅ: Här är årets bästa ekologiska skönhetsprodukter

Positiv skillnad i hud- och skönhetsbranschen
Och nu har hon nominerats till priset "who´s who in Green Beauty in Scandinavia”, av den brittiska organisationen Diversified Communications.
En jury bestående av engelska och svenska representanter från skönhetsbranschen kommer att offentliggöra vinnaren den 13 november på Eco life Scandinavia i Malmö, en mässa för naturliga produkter.

Motiveringen för den som vinner priset är att hen gör en positiv skillnad i hud- och skönhetsbranschen, utmanar och inspirerar andra runtomkring sig att göra det bättre för industrin, den skandinaviska regionen och i slutändan planeten.
– Nomineringen betyder väldigt mycket för mig, och blir en bekräftelse att jag gör ett bra arbete och värnar om en bättre hudhälsa inifrån och ut, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du ställa om till grönt i badrummet

Hudens koppling med övriga kroppen
Anledningen att Johanna Bjurström började jobba inom skönhet- och hälsobranschen för över 20 år sedan var på grund av sina akneproblem som hon lidit av sedan tonåren.
– Aknen försvann aldrig och jag ville hitta min egna väg för att lösa det. Hudterapeut var första steget i rätt riktning, men jag insåg ganska snart hudens koppling med övriga kroppen och speciellt med matsmältningen, hormonerna och långvarig stress.

Sedan dess har Johanna Bjurström utbildat sig till homeopat och gått kurser inom näringslära och funktionsmedicin. Hon har startat en egen skola för hudterapeuter och coachar dagligen människor som vill komma till rätta med sina hudproblem.

 

LÄS OCKSÅ: Ekologiska skönhetsexperten tipsar: Knepen som håller dig snygg längre!

Skapat sin egna metod
Johanna Bjurström berättar att hon plockat russinen ur kakan ur alla utbildningarna och lärorna och sedan skapat sin egna metod.
– Resan har varit lång men nu vet jag hur man ska ta hand om huden som en helhet och det är just det jag lär ut. Många mår dåligt över sina hudproblem, vilket sätter sig psykiskt, och det vill jag hjälpa till med.

Ställ din fråga till Johanna Bjurström om hud och skönhet här.

Av Tina Harr


Johanna Bjurström

Ålder: 43
Bor: Stockholm
Gör: Hudterapeut, skönhetsexpert på Kurera och driver skolan Holistic Health Academy där hon har olika utbildningar för hälso- och livsstilsterapeuter. Hon vidareutbildar hudterapeuter till så kallade advanced skin therapists, vilket innebär att de arbetar utifrån ett holistiskt och funktionsmedicinskt synsätt. Har även ett coachningprogram.
Familj: Maken Fredrik och två barn, Nathalie, 19, och William, 17.
Så mår jag bra: När jag mediterar, djupandas och äter grön mat.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Övrigt

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

färgrika grönsaker

Näringsämnen som kan bidra till mindre symtom vid covid-19

Forskning

Kardiologen och överläkaren Urban Alehagen har tillsammans med norska och ryska forskare gjort en studie där de skriver att brist på specifika näringsämnen kan förvärra symtomen för de som fått covid-19. Genom att säkerställa en god näringsstatus, framförallt bland äldre, kan detta ha en immunstärkande effekt.

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?

 

Kakan kärleksmums mot svart botten

Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Recept

På ytan må den se ut som en vanlig kärleksmums (och vem älskar inte det?) – men med kvarg och zucchini bland ingredienserna bidrar den med helt andra saker än en traditionell kaka. Exempelvis stabiliserar den blodsockret. Kanske precis det vi behöver efter jul- och nyårshelgernas alla förlustelser.

Kvinna på en yogamatta i en träningssal som mediterar

Nya trenden: Holistisk träning

TRÄNING

Lyfta skrot och löpturer i all ära – men allt fler väljer nu att ta kontroll över sin hälsa genom att ta ett helhetsgrepp på sin livsstil. – Vi behöver även träna vårt inre för att få bra resultat på vårt yttre, säger pt:n och hälsorådgivaren Hannah Berglund.

 

Linda la om kosten: “Nu är min typ 1 diabetes under kontroll”

Hälsa

När Linda Wade, 28 år, var gravid med sin dotter våren 2019 fick hon diagnosen typ-1 diabetes. Hon följde kostråden hon fick av dietisten. Men det var svårt att injicera rätt dos insulin till de kostråden. Linda Wade startade istället sitt eget hälsoprojekt och när hon började äta antiinflammatorisk kost och motionera lagom kunde hon minska insulinmängden och nu tar hon inte längre insulin.

kosmetika och sminkprodukter mot rosa bakgrund med ett överstruket rött kryss

Tre av fyra skönhetsprodukter är hälsofarliga

Hud

Tre av fyra skönhetsprodukter innehåller ämnen som är misstänkt hormonstörande, allergiframkallande eller skadliga för miljön, visar en ny undersökning. – Folk är tyvärr inte medvetna om vad produkterna som de använder dagligen faktiskt innehåller, säger Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg. 

 

Programledaren Stephan Wilson i ett utegym

”Jag lyckades ta kontroll över min hälsa”

Krönikan

För fem år sedan gjorde programledaren Stephan Wilson en livsstilsförändring - efter en stark upplevelse som på många sätt förändrade hans liv. I sin krönika berättar han att han har sin nyfikenhet och sin upptäckarlust att tacka för att han idag är starkare och piggare vid 40 år fyllda än vid 20.