kureras-skonhetspanel-testar-nattkramer

Kureras skönhetspanel testar: nattkrämer

Söker du rätt nattkräm för just din hud?
Kureras skönhetspanel har testat några näringsrika nattkrämer som fyller de flesta behov med både återfuktande och uppstramande effekter.

kureras-skonhetspanel-testar-nattkramer_weledaWeleda Pomegranate nattkräm 30 ml 180-225 kr
Vad den lovar: “Är en rik nattkräm med ekologisk granatäpplekärnolja som stärker hudens naturliga reparationsprocesser under natten. Weledas nattkräm gör att hudens fasthet och elasticitet förbättras samtidigt som rynkor och linjer blir märkbart mindre synliga.”

LÄS OCKSÅ: Därför är granatäpple, tranbär och rödbeta bra för hälsan

Vad panelen tycker: Smidig, liten klassisk metalltub med skruvkork av plast, som passar bra på resan. Panelen blir förvånade över det lyxiga innehållet, då förpackningen inte riktigt vittnar om det. Krämen är mjukgörande och fet och har en väldigt behaglig och djup doft av granatäpple och går in i huden utan att kladda. Mjuk och skön i både doft och känsla. ”Känns som att jag befinner mig på ett spa. Den här krämen passar även för torra hälar och till massagen”, tycker en ur panelen. En annan tycker att krämen är återfuktande men inte mer än så och därför lite för dyr. Någon ur panelen föredrar mer doftneutrala krämer men känner sig trygg med att Weledas produkter funkar. ”En pålitlig kräm för den hälsomedvetna som vill kunna lita på att det den smörjer på huden inte är skadligt för kroppen”.

 

LÄS OCKSÅ: Kureras skönhetspanel testar: Ansiktskrämer

Rapsodine nattkräm 50 ml, 119 krkureras-skonhetspanel-testar-nattkramer_rapsodine
Vad den lovar: “En mjukgörande och näringsrik nattkräm för ansiktet med vitamin A. Innehåller ekologisk rapsolja som tillför vitamin E samt omega fettsyror. Bidrar till effektiv återfuktning av huden. För alla hudtyper.”

Vad panelen tycker: Känns skön på huden för stunden, men tar lite tid på sig att sjunka in. Har en mycket lätt doft, nästan obefintlig. Budgetkräm för den doftkänsliga som gör jobbet. Bra med ett prisvärt och enklare alternativ för den som nöjer sig med återfuktning och inte vill lägga så mycket pengar på hudvård.  Liten tub som är lätt att få med sig i väskan när man reser. Några ur panelen märkte ingen skillnad när de vaknade på morgonen och en ur panelen tyckte inte att den lämnade något bestående intryck.

LÄS OCKSÅ: Alpdoktorns idéer är idag vetenskapligt bevisade

kureras-skonhetspanel-testar-nattkramer_vogelSymphytum A Vogel vallörtscreme, 35 ml, 99-115 kr
Vad den lovar: “Den ekologiskt odlad vallörten (Symphytum officinale) kan hjälpa hud som förlorat sin ungdomliga lyster. Örten är närande, fyllig och innehåller allantoin som har en skyddande och regenererande verkan. Kan med fördel användas efter rakning då den känns underbart len. Fungerar bra både som dag- och nattkräm. Passar också bra för åldrad hud som fått fina linjer och rynkor.”

Vad panelen tycker: En bubblare och ny för några ur panelen, men verkligen lovande. En kräm med vallört som traditionellt används vid grov eller torr hy och sägs motverka rynkor och förtida ålderstecken. Mjuk och härlig kräm som går in i huden snabbt och återfuktar på djupet, utan att kladda. Verkar lugnande på känslig hud. Doften är mild men aningen speciell, påminner lite om mandel och marsipan. Förpackningen osar dock inte lyx direkt, utan känns som en tub med salva från apoteket. Men skenet bedrar, inuti finns en välgörande kräm som passar den som vill bevara hudens ungdomliga fräschör men också den vars hud är i behov av rejäl återfuktning. Den här krämen säljs inte som nattkräm utan funkar både som nattkräm där den verkligen återfuktar, och på andra torra kroppsdelar som torra händer, armbågar, eksem eller torra fläckar. ”Jag strök på krämen på ett eksem som inte vill ge med sig, och efter tre dagars användning blev det väldigt mjukt och mycket bättre”, säger en ur panelen. En prisvärd och dryg produkt som är perfekt under vinterhalvåret.

Rosenserien night care intense 50 ml, 287-359 krkureras-skonhetspanel-testar-nattkramer_rosenserien
Vad den lovar: “En näringsrik nattkräm som lätt absorberas och är rik på omegafetter, fuktighetsbevarande ämnen och pro A-vitamin (karoten), C-vitamin och E-vitamin. Den passar alla hudtyper och speciellt hud i behov av extra fukt och näring och hud som börjar få linjer. Basen består av ekologisk och rättvisemärkt aloe vera-gel vilket gör krämen dryg och extra återfuktande.”

 

LÄS OCKSÅ: Så får du ett naturligt lyft med ansiktsgympa

Vad panelen tycker: Den lätt gulaktiga krämen kommer i en snygg pumpflaska som gör den hygienisk och lätt att dosera. Krämen är dryg, mjukgörande och huden känns som att den fått en rejäl boost på djupet när man vaknar morgonen därpå, tycker samtliga ur panelen.”Efter några dagars användande tycker jag mig se mindre fina linjer i ansiktet, så krämen känns långverkande”, säger en ur panelen.
En annan har använt dagkrämen tidigare och varit mycket nöjd. ”Även nattkrämen håller vad den lovar och gör att man vaknar med en känsla av återfuktad hud på djupet”. Krämen är mycket dryg och väl värd sitt pris. Doft av ros. Dock ingen kräm för den doftkänsliga, då doften är väldigt intensiv.

kureras-skonhetspanel-testar-nattkramer_börlindBörlind Regeneration Night Cream 50 ml, 276-329 kr
Vad den lovar:“En nattkräm som återfuktar och bygger upp huden under natten. Ger näring, aktiverar hudcellernas förnyelseprocess och återställer den naturliga fett- och fuktbalansen. Med Börlinds patenterade Bio-Komplex är den dokumenterat effektiv mot fina linjer och rynkor.”

Vad panelen tycker: Potent kräm med lyxig känsla från tyska Börlind. Kommer i en glasburk med skruvlock som pryder badrumsskåpet fint. En tunn kräm som är mycket lätt att applicera och snabbt går in i huden och värd sitt pris. Fungerar vårdande och passar bäst för en torrare hud. En ur panelen tycker att krämen lämnar en fet hinna men att när man vaknar dagen efter känns huden både återfuktad och väldigt len. ”Gillar att den är ganska fet, den gör sitt jobb väl och huden känns som om den fått en näringsboost under natten”, tycker en ur panelen. Är man känslig mot starka dofter i hudvård kan man dock ha svårt för denna kräm då några ur panelen tycker att doften är för stark.

Av redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kvinna sitter på huk

Sitta sig frisk – går det?

Hälsa

Att ha ett stillasittande jobb är förenligt med ohälsa på sikt – om man inte ser till att motverka effekterna med aktivitet. En studie av en afrikansk folkstams vanor gjorde att amerikanska forskare ansåg att vi skulle leva längre om vi tog efter deras rörelsemönster. Och det bara genom att göra dagliga övningar med enkla men effektiva knäböj.

Ung kvinnlig karaktär fångad i en pillerburk. Kapslar. Medicin. Missbruk.

”Psykiatrin behöver gå från piller till samtal”

Kurera debatt

Idag äter var sjätte svensk psykofarmaka av något slag och drygt var tionde svensk äter någon antidepressiv medicin – många av dem är unga. Samtidigt ökar självmorden kraftigt bland unga vuxna. Psykiatern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt frågar sig om det här är en rimlig utveckling och menar att samtal har blivit psykiatrins stora bristvara.

Håll dig frisk med honungens Rolls Royce 

Naturlig hälsa

Det är inte bara Bamse som gillar honung, det gör även vi människor – under första kvartalet 2020 ökade svenskarnas efterfrågan på manukahonung, "honungens Roll Royce", med hela 700 procent jämfört med i fjol. Den exklusiva honungen är effektiv för att förebygga och motverka förkylning, influensa och halsinfektioner.

Förälder – så lär du ditt barn goda digitala vanor

Mental hälsa

Föräldrar har en avgörande roll för sina barns välbefinnande - och ett ansvar att skydda dem från faror och säkerställa att de inte utsätter andra för trakasserier eller mobbning. Här följer några tips och råd för hur du kan stötta ditt barn till ett positivt och hälsofrämjande användande av digitala medier.

sa-lindrar-du-solbrannan

Så lindrar du solbrännan

Hud

Vad händer egentligen med huden om vi bränner oss, finns det något ställe som är farligare att bränna sig på – och går det att lindra solbrännan på något naturligt sätt? Vi ställde några frågor till Kureras skönhetsexpert om solbränna.

 

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

rått kött

Fall av böldpest upptäckt i Kina

Övrigt

Just när bekymrade kinesiska forskare varnat för en annan potentiell pandemi orsakad av ett influensavirus hos grisar har en rapport om fall av böldpest kommit från inre Mongoliet. Böldpest är en bakterieinfektion som sprids från råttor och via loppor i form av bett, men också om man äter gnagare.

kvinna sprayar sina ben med myggmedel

Så gör du ditt egna giftfria myggmedel

Naturlig hälsa

Sommaren och värmen är här och bor man i Sverige innebär det också myggtider. Älskar du mygg och att bli myggbiten? Sluta då läs. Ogillar du däremot myggbett och även kemikalier – ja, då följer här några effektiva och naturliga sätt att slippa de irriterande små rackarna.

 

familj som äter

Diamantis Koukouvinos: Så kan du få ordning på din IBS

Hälsa

IBS beskrivs ofta i Sverige som ett funktionellt tarmbesvär som kan yttra sig olika från person till person. Symtomen är framförallt uppblåst mage efter en måltid, smärta och obehag, gaser, diarré eller förstoppning eller en kombination av de båda.– Det är inte svårt att få ordning på IBS om man vet hur man ska behandla, säger Diamantis Koukouvinos som är naprapat och naturläkare inom kinesisk medicin.

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

 

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.