Annons
Annons

Kyckling med citrus- och örtsmör i folie med melonsallad

Den här rätten beskrivs bäst som en gastronomiskt njutningsbar upplevelse.

Redaktionen

28 mars, 2013
Kyckling med citrus- och örtsmör i folie med melonsallad
Dela inlägget

Den här rätten beskrivs bäst som en gastronomiskt njutningsbar upplevelse. Servera gärna med en melonsallad.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 4

Ingredienser

4 stycken kycklingfiléer

Citrus&örtsmör:
6 msk smör
1 apelsin, skalet av
1 lime, skalet av
1/2 dl persilja, hackad
1 kvist rosmarin, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad

Melonsallad:
1 galiamelon
1/2 honungsmelon
2 nävar ruccolasallad
örtsalt och chiliflakes
ev. rostade pinjenötter.

Gör så här

Gnid lime och apelsin i vinäger för att få bort kemikalier och bakterier. Skölj ordentligt i vatten.
Riv skalet från apelsin och lime och blanda det med övriga ingredienser i örtsmöret.
Pressa ner cirka 1 matsked limesaft i smöret och rör om.
Skär en ”ficka” i kycklingfileèrna och stoppa in cirka 1 matsked örtsmör i fickan på varje filé.
Bre över resten av smöret ovanpå filéerna.
Lägg kycklingen i en folieklädd form.
Pressa över saft från 1/2 lime och 1/2 apelsin.
Täck med folie.
Ställ in mitt i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.
Ta ut och lyft bort foliet och höj värmen till 225 grader.
Sätt in kycklingen igen och låt få färg, cirka 5-10 minuter.

Melonsallad:
Dela, kärna ur och skär melonerna i bitar.
Blanda samman med ruccolasallad eventuella pinjenötter som du först har rostat i en het stekpanna, och krydda efter behag.

Annons
Annons