Annons
Annons

Lakritspannacotta utan socker

En efterrätt som kommer hänföra dina middagsgäster.

Redaktionen

22 mars, 2013
Lakritspannacotta utan socker
Dela inlägget

En efterrätt som kommer hänföra dina middagsgäster.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 6

Ingredienser

6 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
0,75 dl sukrin
1 1/2 msk lakritspulver
3 msk agaragar-flingor (eller 3 gelatinblad)

Gör så här

Lägg gelatinbladen, om du ska ha det, i kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull och koka upp.
Lägg i vaniljpulvret, sukrin och lakritspulvret. Om du använder agarflingor ska de koka med från början.
Låt sjuda under omrörning i fem minuter.
Ta av från plattan.
Använder du gelatinblad, krama ur dem och rör ner dem i vätskan. Rör tills de löser sig.
Låt svalna innan du häller upp i glas och ställ in i kylen med plast över i minst fyra timmar.

Annons
Annons